Herkese merhaba,
Laptopumun dahili mikrofonu, son Windows 11 güncellemesinden sonra çalışmamaya başladı. Sorun,
"2025-04x64 tabanlı sistemlere yönelik Windows 11 version 24H2 toplu güncelleştirme ön izlemesi (KB5055627)" güncellemesini yaptıktan sonra ortaya çıktı. Fiziksel bir hasar olmadığını düşünüyorum çünkü güncellemeden önce mikrofon sorunsuz çalışıyordu. Ayarları da kontrol ettim, ama bir çözüm bulamadım. Aşağıda denediğim yöntemleri sıralıyorum, ancak hiçbiri sorunumu çözmedi. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!
denediğim yöntemler:
- ayarları kontrol ettim: ses ayarlarında mikrofonun açık ve varsayılan cihaz olarak seçili olduğundan emin oldum. “ayarlar > sistem > ses > giriş” kısmından test yaptım, ancak mikrofon ses algılamıyor.
- sistem dosyalarını kontrol ettim:komut istemi'nde şu komutları çalıştırdım:
- SFC /scannow (sonuç: "Windows resource protection did not find any integrity violations.")
- DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth (bu da tamamlandı, hata vermedi.)
- mikrofon sürücüsünü kaldırdım: Aygıt Yöneticisi'nden “mikrofon (Realtek(r) Audio)” cihazını kaldırdım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Windows sürücüyü otomatik yükledi, ancak mikrofon hâlâ çalışmıyor.
ek bilgiler:
- Mikrofon: Dahili (Realtek(r) Audio).
- Laptop modelimi belirtmedim ama gerekirse paylaşabilirim.
- Harici bir mikrofon (kulaklık) denemedim, ama denememi önerirseniz test edebilirim.
- Sorun, güncellemeden hemen sonra başladı, başka bir değişiklik yapmadım.
son Windows güncellemellemem:
- 2025-04x64 tabanlı sistemlere yönelik Windows 11 version 24H2 toplu güncelleştirme ön izlemesi (KB5055627) - 27.04.2025 tarihinde yüklendi.