Windows 11 güncellemesi yapılmalı mı?

smailkeake

Centipat
Bilgisayarıma yeni Windows 11 güncellemesi geldi. Sizce şu an yüklemeli miyim yoksa biraz daha tutarlı olmasını mı beklemeliyim? Kullananlar varsa şu an ne kadar tutarlı bir sistem? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran alıntı uygulaması çalışmayacak büyük ihtimalle.
Bu sorun maalesef Microsoft'un da doğruladığı bilinen bir sorun. Bunun nedeni ise 31 Ekim 2021'de geçerliliği biten bir Microsoft sertifikası. Ekran alıntı aracı ve birkaç diğer uygulama bu sertifikayı kullandığı için 1 Kasım'dan beri açılmıyor.

Bende sorunsuz çalışıyordu fakat ne zaman gideceği belli değildi. Fakat Microsoft, Windows Insider Beta Channel ve Release Preview kullanıcılarına KB5008295 güncellemesini yayınladı ve bu sorun çözüldü. Şu anda sadece Insider üyelerine bu güncelleme veriliyor. Yani eğer Windows 11'e şimdi geçecekseniz ve ekran alıntı aracı gibi bu sorundan etkilenen bir uygulamayı sık kullanıyorsanız Windows 11'e geçtikten sonra Windows Insider Release Preview'e katılın derim. Bu sorun sizin için şimdilik sıkıntı olmayacaksa Windows 11'e geçip güncelleme bekleyebilirsiniz.

Laptop mu cihazınız?
Evet.
Windows 10 ile bir sorun yaşamadıysan yükseltmende bir sakınca yok ama UEFI, Secure Boot ve TPM modülü konularına dikkat etmelisin.
Ben şu an anasayfasında windows 10 ve mac için uyumlu olduğunu söyleyen TUSEM Portal kullanıyorum. Acaba win11' e yükseltirsem bana bir sıkıntı çıkarır mı onu merak ettim. Yani genel olarak daha tüm uygulamalar windows 11 için uygunluk ile ilgili çalışmalar yapmış mıdır hani yapılması da gerekli mi açıkçası bu konular hakkında pek bir fikrim yok. Steamdeki oyunlarımı da oynayabilecek miyim bilimiyorum. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

Laptopların genelinde pil çabuk bitiyor perfırmans sorunları oluyor iş yerindeki 10 tane laptop var oradan biliyorum.

Ben şu an anasayfasında Windows 10 ve Mac için uyumlu olduğunu söyleyen TUSEM Portal kullanıyorum. Acaba Windows 11'e yükseltirsem bana bir sıkıntı çıkarır mı onu merak ettim. Yani genel olarak daha tüm uygulamalar Windows 11 için uygunluk ile ilgili çalışmalar yapmış mıdır hani yapılması da gerekli mi açıkçası bu konular hakkında pek bir fikrim yok. Steam'deki oyunlarımı da oynayabilecek miyim bilimiyorum. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

Evet.

Ben şu an anasayfasında windows 10 ve mac için uyumlu olduğunu söyleyen TUSEM Portal kullanıyorum. Acaba win11' e yükseltirsem bana bir sıkıntı çıkarır mı onu merak ettim. Yani genel olarak daha tüm uygulamalar windows 11 için uygunluk ile ilgili çalışmalar yapmış mıdır hani yapılması da gerekli mi açıkçası bu konular hakkında pek bir fikrim yok. Steamdeki oyunlarımı da oynayabilecek miyim bilimiyorum. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz sevinirim.

İşletim sistemi major version upgrade almış olsa da API'larda bir değişiklik yok genel anlamda. Yani uygulamalar çalışmaya devam ediyor. Belki mağaza uygulamarı yeni birkaç özelliği kullanmak istemişse orada minimum gereksinimler değişmiştir, bunun dışında henüz bir sorun yaşamadım. Hatta genelde mümkünse portable uygulama kullandığım için ubsdeki yedeğimi masaüstüne çekip kullanmaya devam ettim. Windows sürücüleri vs kendi kuruyor zaten.

SSD kullanıyorsan kurulum ve ayarlar dahil en kötü 20-30 dk içinde kullanmaya başlıyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı