Windows 11 için gerekli olan ayarlar BIOS'tan ayarlanamadı

Gökşanx

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 11 için gerekli bazı güvenli boot metodu onları BIOS'tan düzeltemedim, nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz? Anakartım ASUS Prime B450M k görselde bıraktığım gibi kırmızı olanları yeşil yapmam lazım.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Windows 11 için gerekli bazı güvenli boot metodu onları BIOS'tan düzeltemedim, nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz? Anakartım ASUS Prime B450M k görselde bıraktığım gibi kırmızı olanları yeşil yapmam lazım.

Eki Görüntüle 1172943

Hocam BIOS'unuz UEFİ değil ve işletim sisteminiz HDD'ye kurulu. Bir SSD alıp Windows'u ona kurmanız lazım.

Önce BIOS'tan Secure Boot ayarını açın, sonra Boot metodunu UEFİ olarak değiştirin.
Bunları yaptıktan sonra format atıp baştan kurmanız lazım sisteminizi.

Yardıma ihtiyacınız olursa Forumdaki rehberlere bakabilirsiniz.

Hocam BIOS'unuz UEFİ değil ve işletim sisteminiz HDD'ye kurulu. Bir SSD alıp Windows'u ona kurmanız lazım.

Önce BIOS'tan Secure Boot ayarını açın, sonra Boot metodunu UEFİ olarak değiştirin.
Bunları yaptıktan sonra format atıp baştan kurmanız lazım sisteminizi.

Yardıma ihtiyacınız olursa Forumdaki rehberlere bakabilirsiniz.
sistem ssd'ye kurulu hdd'ye kurulu değil boot metodunu uefi olarak değiştirmeyi denedim kaydedip çıktıktan sonra tekrar biosa geri atıyor secure bot ayarını nasıl açıcağımı bilmiyorum

sistem ssd'ye kurulu hdd'ye kurulu değil boot metodunu uefi olarak değiştirmeyi denedim kaydedip çıktıktan sonra tekrar biosa geri atıyor secure bot ayarını nasıl açıcağımı bilmiyorum
Hocam Boot metodunun değişmesi için dediğim gibi format atarken uygulamanız lazım ayar değişikliğini. "Only UEFİ" gibi bir seçenek olması lazım. Mevcut yüklü sistemde değişmez. Tabi doğal olmayan yöntemlerle dönüştürülebiliyor ama önermem.

Ayrıca SSD'nizi özellikle MBR bölüm biçimine çevirmediyseniz GPT olmaması imkansız.

Hocam disk yönetiminden bakar mısınız orada ne olarak gözüküyor.

Screenshot_20210925-000238_Edge_Beta.png

@Gökşanx hocam bu durumun en zahmetsiz yolu yeni bir kurulum usb'si hazırlayıp UEFİ olarak format atmaktır. Legacy kurulum yaptığınız için otomatik olarak MBR'ye evrilmiş diskiniz.

Kurulum Usb'sini taktıktan sonra direkt BIOS'a girip önce USB'den Boot ayarını bulup açın, Önyükleme sırasının başına USB'yi getirin, sonra önyükleme metodunu "Only UEFI" olarak değiştirin. Sistem yeniden başlarken kurulum Usb'sinden yükleme yapmasına dikkat edin.

Sonrasında SSD bölümlerini komple silin veya biçimlendirin öyle kurulum yapın, aksi takdirde GPT'ye otomatik olarak dönüşmez.

Secure Boot'u kurulumdan sonra da açarsınız önemli değil.

Yardım için sitede bulunan UEFİ Windows 10 kurulum videolarına bakın bence.
Ayrıca o SSD'yi kullandıktan sonra sistemin UEFİ olmaması aşırı mantıksız, tam verim alamıyorsunuz şu an zaten diskinizden. Bir an önce temiz kurulum yapın.

Diğer yöntemlere gelirsek pek çok yerde dönüştürme rehberleri mevcut, size kalmış.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı