Windows 11 için OEM key önerisi

PhantomStriker

Hectopat
Makaleler
1
İyi günler. FreeDOS laptop için OEM key almayı düşünüyorum. Sizce alınmalı mı? Alınmalıysa nereden alınmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows kullanacaksan ve yama yapmak istemiyorsan doğal olarak en iyisi ucuza OEM key almak. Ben iki hafta evvel Jetlisans üzerinden Windows 10 Pro için almıştım. Windows 11 var mı bilmiyorum. Windows 10 bile olsa yükseltme yoluyla geçiş açık olduğu için lisans otomatik olarak taşınır.

Peki Pro alsam bir şey fark eder mi olumsuz yönde?
Pro versiyonun bazı ek özellikleri var çoğu ev kullanıcısı için gerekli olmayan. Ancak sanılanın aksine dezavantajı yok. Ben hem Home SL hem de Pro kullandım. Kötü yanı yok.

Pro sürümün ekstralarının performansı azalttığı hatta oyunlarda düşük FPS verdirdiğini iddia edenler var ki tam saçmalık.

Peki Pro alsam bir şey fark eder mi olumsuz yönde?

Bana göre Pro ile Home arasında fark yok birkaç fazla hizmet olduğu söyleniyor ama onları da kapatabiliyorsunuz. Windows sürümleri arasında fiyat farkı bulunan sitelerde Windows 10 ürün anahtarını alabilirsiniz çünkü Windows 10 ürün anahtarları Windows 11'de sorunsuz çalışıyor yükseltme yapmadan da Windows 11 kurulum ekranında girebilirsiniz. Ben sağlam lisansta fiyat farkı bulunduğu için Windows 10 Pro Retail ürün anahtarı aldım ve Windows 11 kurulum ekranında girdim keyi ardından Microsoft hesabımı girdim ve sorunsuz şekilde hesabıma bağlandı format attığım zamanlarda da Microsoft hesabımı girdiğimde sorunsuz şekilde etkinleştirme tamamlandı.

Ben olsam Retail ürün anahtarı alırdım donanım değişikliğinde de lisansınız gitmiyor.

Bana göre Pro ile Home arasında fark yok birkaç fazla hizmet olduğu söyleniyor ama onları da kapatabiliyorsunuz. Windows sürümleri arasında fiyat farkı bulunan sitelerde Windows 10 ürün anahtarını alabilirsiniz çünkü Windows 10 ürün anahtarları Windows 11'de sorunsuz çalışıyor yükseltme yapmadan da Windows 11 kurulum ekranında girebilirsiniz. Ben sağlam lisansta fiyat farkı bulunduğu için Windows 10 Pro Retail ürün anahtarı aldım ve Windows 11 kurulum ekranında girdim keyi ardından Microsoft hesabımı girdim ve sorunsuz şekilde hesabıma bağlandı format attığım zamanlarda da Microsoft hesabımı girdiğimde sorunsuz şekilde etkinleştirme tamamlandı.

Ben olsam Retail ürün anahtarı alırdım donanım değişikliğinde de lisansınız gitmiyor.

Şu an key sitelerinden alınmış (OEM veya Retail) lisansla Win10 Home 22H2 en son güncellemeleri yapılmış şekilde kullananlara ne önerirsiniz?. (Oyun sistemi olarak düşünürsek) Mesela Win10'da Win. Update üzerinden "sisteminiz Win11'e uygundur hemen yükseltin" uyarısını soracaktım. Key sitelerinden alınmış (OEM/Retail fark eder miydi bilmiyorum) ürün anahtarıyla Win10 kullanıyorsak, kendi kendine Win. Update üzerinden Win11 Home'a temiz-tam kurulumla geçsek diyelim yine (sorunsuz geçiş garanti olsun diye) Win11 Home için OEM/Retail key almak gerekir mi?.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı