Windows 11 için OEM key önerisi

Şu an key sitelerinden alınmış (OEM veya Retail) lisansla Windows 10 Home 22H2 en son güncellemeleri yapılmış şekilde kullananlara ne önerirsiniz? (Oyun sistemi olarak düşünürsek) Mesela Windows 10'da Win. Update üzerinden "sisteminiz Windows 11'e uygundur hemen yükseltin" uyarısını soracaktım. Key sitelerinden alınmış (OEM/Retail fark eder miydi bilmiyorum) ürün anahtarıyla Windows 10 kullanıyorsak, kendi kendine Win. Update üzerinden Windows 11 Home'a temiz-tam kurulumla geçsek diyelim yine (sorunsuz geçiş garanti olsun diye) Windows 11 Home için OEM/Retail key almak gerekir mi?

Hayır gerekmez Retail hesabınıza bağlı bir lisans olacağı için Format atarakta Windows 11'e geçseniz Lisans anahtarı hesabınıza tanımlı olduğu için Kurulum kısmında hesabınızı girmeniz durumunda sisteminiz etkinleştirilmiş olarak açılacaktır. Ben birçok kez format attım ve kurulum kısmında hesabımı girdiğim için lisans etkinleştirilmiş olarak açıldı sistemim. (Windows 10 Pro Retail ürün anahtarı almıştım)

OEM key içinde aynı durum geçerli ürün anahtarı anakartınıza tanımlı olduğu için format atsanızda hesap girmesenizde sisteminiz etkinleştirilmiş olarak açılacaktır çünkü lisans anahtarı anakartınıza tanımlı anakart değişimi yaptığınızda lisans anahtarı silinecektir. Bazı kişilerde Anakart BIOS Update yapan kişilerde Lisansın silindiği durumlarda oluyormuş o yüzden ben OEM key önermiyorum.

Key sitelerinden alınmış (OEM/Retail fark eder miydi bilmiyorum) ürün anahtarıyla Win10 kullanıyorsak, kendi kendine Win. Update üzerinden Win11 Home'a temiz-tam kurulumla geçsek diyelim yine (sorunsuz geçiş garanti olsun diye) Win11 Home için OEM/Retail key almak gerekir mi?
Tekrar satın almaya gerek yok. Her iki yolla da yükseltmeye izin veriyorlar. Ben 4 yılı aşkın süre önce aldığım Windows 10 Volume lisansı varken sıfır kurulumla Windows 11'e geçtim ve lisansı kabul etti.

Ancak retail lisans ile ilgili şüphelerim var. Bu ucuz key satanlar muhtemelen illegal yoldan ele geçirdikleri veya illegal yoldan değilse bile birden fazla kişiye sattıkları için patlama ihtimali var. Daha önce Office 2021 Pro lisansında bunu yaşadım. Ancak OEM olursa anakart seri numarası ile, Volume olursa Microsoft hesabıyla eşleşiyor. Bu durumda kolay kolay patlamaz. Bunu ekstradan belirtmek istedim. Sıfır kurulumdan sonra retail key çalışmayabilir.

Tekrar satın almaya gerek yok. Her iki yolla da yükseltmeye izin veriyorlar. Ben 4 yılı aşkın süre önce aldığım Windows 10 Volume lisansı varken sıfır kurulumla Windows 11'e geçtim ve lisansı kabul etti.

Ancak Retail lisans ile ilgili şüphelerim var. Bu ucuz key satanlar muhtemelen illegal yoldan ele geçirdikleri veya illegal yoldan değilse bile birden fazla kişiye sattıkları için patlama ihtimali var. Daha önce Office 2021 Pro lisansında bunu yaşadım. Ancak OEM olursa anakart seri numarası ile, Volume olursa Microsoft hesabıyla eşleşiyor. Bu durumda kolay kolay patlamaz. Bunu ekstradan belirtmek istedim. Sıfır kurulumdan sonra Retail key çalışmayabilir.

Güvenilir sitelerden alırlarsa bir sorun yaşamazlar. Ben sağlam lisanstan Windows 10 Pro almıştım ve çoğu kişi tarafından da bilinen bir site bir sorun yaşayacaklarını sanmıyorum jet lisansta öyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı