Windows 11 için Retail key vs OEM key

AlponNn

Picopat
Daha fazla  
Merhaba,

Windows 11 kurduktan sonra key satın almak istiyorum. Sizce OEM key mi, almalıyım Retail key mi? Hangisi daha güvenli?

Retail keyler formattan sonra gidiyor. Ancak çok daha ucuza satılıyor. OEM diye satılan ürünlerin çoğu retail çıkabiliyor. Sık format atman gerekiyorsa OEM al, yok yılda bir anca format atarım gibi düşünürsen retailden devam.

@babylon Retail anahtar Microsoft hesabına işlendiği için hesap üzerinden etkinleştirme yapılmıyor mu? Silindiğinden emin misiniz?
Şu an piyasada satılan retail keyler format sonrası siliniyor. Microsoftun resmi sitesinden alınan windows anahtarları, microsoft hesabına kaydoluyor. Format sonrası retail key tekrar kullanılmak istenirse, "bu ürün anahtarı zaten kullanılmış" gibi 0xC004F211 hatası gibi, 0xC004F213 hatası gibi onlarca hatayla karşılaşılabiliyor.

Şu an piyasada satılan Retail keyler format sonrası siliniyor. Microsoft'un resmi sitesinden alınan Windows anahtarları, Microsoft hesabına kaydoluyor. Format sonrası Retail key tekrar kullanılmak istenirse, "bu ürün anahtarı zaten kullanılmış" gibi 0xC004F211 hatası gibi, 0xC004F213 hatası gibi onlarca hatayla karşılaşılabiliyor.

Online olarak oto etkinleştiren ya da BIOS güncellemesinde keyler hata verebiliyor,
Microsoft etkinleştirme ile onay kimliği alınan keyler de sorun olmuyor.
Donanım degiştirsen bile anakart harici yine manuel etkinleştir, diger formatlarda yerel ile key girmesende oto etkinleştirir.

OEM öneriyorum. Kalıcılık iyidir.

Ucuza alınanlarda fark etmiyor hocam, oem/retail olsun Microsoft keyi kilitleyene kadar birçok PC etkinleştiriyorsun.
Alacagınız OEM'in sadece sizin anakarta özgü olacağını zannetmeyin.
Retail ile yeni PC de kullanmada daha fazla sansın oluyor.

@babylon Retail anahtar Microsoft hesabına işlendiği için hesap üzerinden etkinleştirme yapılmıyor mu? Silindiğinden emin misiniz?

Yeni PC aldığında Microsoft hesaba baglı olsa da donanım ve onay kimliği degiştigi için isterseniz Microsoft'tan key alın.
Yeni PC'yi sunuculara tanıtmanız manuel olarak yaparsınız.
Microsoft'tan alınan keyi destek ile olsa da kesinlikle sorunu çözersiniz.
Ucuza alınan veya free olarak alınan key Microsoft blacklist yapmamıssa sorun yok. Yani tamamen sans isi ve Microsoft'a kalmış oluyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

Windows 11 kurduktan sonra key satın almak istiyorum. Sizce OEM key mi, almalıyım Retail key mi? Hangisi daha güvenli?
Piyasada satılan çoğu key MAK lisans. Yani Multi Activation Key, çoklu etkinleştirme keyleri. 100lerce kişiye aynı lisans keyi satıyorlar o yüzden ucuz. Oem/Retail alırken buna dikkat et, mak lisans vermesinler. Güvenilir site arıyorsan eğer sağlamlisanstan al. En eski yazılım tedarik sitesi, ucuz oem keyi de türkiyeye onlar getirdi diye biliyorum. Forumda da lisans konusunda en çok tavsiye verilen sitedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı