OEM Anakart'a yazılıyor. OEM kullanıyorum.Merhaba,
Windows 11 kurduktan sonra key satın almak istiyorum. Sizce OEM key mi, almalıyım Retail key mi? Hangisi daha güvenli?
Şu an piyasada satılan retail keyler format sonrası siliniyor. Microsoftun resmi sitesinden alınan windows anahtarları, microsoft hesabına kaydoluyor. Format sonrası retail key tekrar kullanılmak istenirse, "bu ürün anahtarı zaten kullanılmış" gibi 0xC004F211 hatası gibi, 0xC004F213 hatası gibi onlarca hatayla karşılaşılabiliyor.@babylon Retail anahtar Microsoft hesabına işlendiği için hesap üzerinden etkinleştirme yapılmıyor mu? Silindiğinden emin misiniz?
Şu an piyasada satılan Retail keyler format sonrası siliniyor. Microsoft'un resmi sitesinden alınan Windows anahtarları, Microsoft hesabına kaydoluyor. Format sonrası Retail key tekrar kullanılmak istenirse, "bu ürün anahtarı zaten kullanılmış" gibi 0xC004F211 hatası gibi, 0xC004F213 hatası gibi onlarca hatayla karşılaşılabiliyor.
OEM öneriyorum. Kalıcılık iyidir.
@babylon Retail anahtar Microsoft hesabına işlendiği için hesap üzerinden etkinleştirme yapılmıyor mu? Silindiğinden emin misiniz?
Piyasada satılan çoğu key MAK lisans. Yani Multi Activation Key, çoklu etkinleştirme keyleri. 100lerce kişiye aynı lisans keyi satıyorlar o yüzden ucuz. Oem/Retail alırken buna dikkat et, mak lisans vermesinler. Güvenilir site arıyorsan eğer sağlamlisanstan al. En eski yazılım tedarik sitesi, ucuz oem keyi de türkiyeye onlar getirdi diye biliyorum. Forumda da lisans konusunda en çok tavsiye verilen sitedir.Merhaba,
Windows 11 kurduktan sonra key satın almak istiyorum. Sizce OEM key mi, almalıyım Retail key mi? Hangisi daha güvenli?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.