Windows 11 ile 10 arasında performans farkı var mı?

Performans farkı var en basitidinden arayüzde gezinirken bile fark ediliyor Windows 11 ağır sistem görsel olarak şişirilmiş, Win10a göre animasyonları yavaş. Windows 11 boşta RAM kullanımı 3.5GB ve CPU kullanımı da fazla. Oyun olarak çok fark olmasa da sistem iyi değilse yuklememek daha iyi.

Windows 10'da boşta kullanilan RAM miktarı ayni sayilir. CPU kullanimi bende normal Windows 11'de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şey hocam, hani USB ile format atarken diski biçimlendiriyoruz falan, ama sıfırlamada biçimlendirilmiyor, sistem dosyaları sıfırlanıyor ya hani. Ben USB olmadan başka bir diske atıp C'yi biçimlendirmeyi soruyorum. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

En azından Windows 11'in istediği kadar olan veya daha fazlası büyüklüğünde bir disk bölümü açın bypass yaptıktan sonra oraya kurun ve diğer Windows 10'ununuz olduğu diski biçimlendirin. Ben bu yöntemi kullanmıştım arkadaşıma yaparken, şu an bu yöntem işe yaramıyor ise bir arkadaşımız lütfen bu yoruma **cevapla** yaparak belirtsin ki sonradan gelip okuyacak arkadaşlar sorun yaşamasın.
 
Rufus ile yapın hocam. En kolayı bu.
Ekran görüntüsü 2023-03-21 021132.png
 
1 seneye yakın Windows 11 kullandım. Daha yeni Windows 10a geri döndüm ve Windows 10 çok daha iyi hissettiriyor. Ayarlar kısmının daha anlaşılır olması, sağ tık menüsü, boşta ram kullanımı açısından daha iyi olması gibi konularla Windows 10 benim açımdan şuan ki en iyi sürüm.
 
Win 11 ile 10 arasında en büyük fark win 11 daha modern arayüze sahip onun dışında pek performas farkı olduğunu düşünmüyorum.Destekliyorsa win 11 kullanılır.
 
Özetle şöyle diyebilirim, Windows 11 görsel olarak daha iyi Windows 10 performans olarak. 11 de bayağı ayar yapmama rağmen güçlü bir işlemcin yoksa sistemde şişkinlik yaptığını düşünüyorum.
 
MSI GT60 2PC laptop Windows 11 desteklememesine (resmi olarak) rağmen ByPass yöntemi ile Windows 11 kurduğumda Windows 10'a göre daha fazla performans alıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı