Windows 11 ile gelen görmediğimiz yenilikler

Windows 11 ile kullanıcı arayüzünde ve animasyonlarda gördüğümüz bazı değişiklikler oldu. Sistemin arka planında ise görmediğimiz değişiklikler var.

1) Önde çalışan uygulamaya kaynak aktarımı

Windows 11'de eğer hangi uygulamayı öne alırsanız işletim sistemi kaynaklarının çoğunu ona ayırıyor. Eğer işlemcinizi %90 seviyesinde kullanan bir uygulama varsa ve yeni bir uygulama açmak isterseniz yeni uygulama sanki işlemcide hiç yük yokmuş gibi tüm kaynakları hemen aktarıyor ve bu sayede ne kadar uygulama açmış olursanız olun çalıştığınız uygulamayı yüksek performansta kullanabiliyorsunuz.

2) Uyku modu ve aniden uyandırma

Cihazınız uyku moduna geçtiğinde işletim sistemi, diğer donanımların gücünü yüksek miktarda keserken RAM modüllerine enerji vermeye devam etmesini söylüyor. Buna uyku durumu veya S3 durumu deniyor. Uykudan uyandırdığınızda ise sistem mevcutta çalışan uygulamaları çalıştıracak bileşenlere ve işlem görecek çekirdeklere güç önceliği veriyor. Bu sayede uyku durumundan uyanık duruma geçiş hızlanıyor.

3) Disk kullanımı

Disk kullanımını optimize etmek için sistemde önceki sürümlere göre çok daha fazla sıkıştırma teknolojisi entegre ediliyor. Ve çok sık kullanılmayan sistem uygulamaları açılmadan önce sıkıştırılmış olarak duruyor. Bu uygulamaları çalıştırdığınızda sistem sıkıştırılmış uygulamayı açıp çalıştırıyor. Böylece disk kullanımınız azalıyor.

4) Sürücü Güncellemeleri ve Güncelleme Sıklıkları

Windows 11'de daha dar donanım desteği ve OEM ve silikon partnerleriyle yapılan anlaşmalar sayesinde sürücüler çok daha iyi çalışıyor ve %99.8'e kadar mavi ekransız kullanım sunuyor.
Windows kalite güncellemeleri ise her ay verilmeye devam edilecekken özellik güncellemeleri her yılın ikinci yarısında verilecek. Böylece yeni özellikler üzerinde daha çok çalışılabilecek. Home, Pro, Pro for Workstations ve Pro for Education güncellemeleri 24 ay boyunca desteklenmeye devam edecekken Enterprise ve Education sürümünün güncellemeleri (Windows sizi yeni sürüme geçmek için uyarmadan önce) 36 ay boyunca kullanılabilecek.

5) Güncelleme Boyutları

Güncelleme boyutlarını düşürmek için yeni bir sistem çalışıyor. Yeni bir güncelleme geldiğinde Windows halihazırdaki dosyaları tarıyor ve güncelleme dosyalarıyla kıyaslıyor. Daha sonra sadece değişmesi gereken dosyaları Windows Update aracılığıyla indiriyor. Böylece güncelleme boyutları %40'a kadar azalıyor.

Windows 11 oyun performansında Windows 10'a göre çok daha iyi ama arayüzü ve uygulamaların açılma süresi bir önceki isletim sistemine göre yavaş. (not SSD kullanıyorum)

Windows VP'i Steve Dispensa tarafından aktarılan özellikler bunlar, çıkışta düzgün çalışacağını ben de düşünmüyorum. Ama şu an gayet iyi çalışıyor.

RDR2'yi indiriyordum ve bitince oyunu açayım dedim Windows 10 gibi simgeler sol alt tarafa gelmiş yeni mi geldi bu güncelleme?

Dosya Ekleri

• ddd.png
    ddd.png
    178,8 KB · Görüntüleme: 154
RDR2'yi indiriyordum ve bitince oyunu açayım dedim Windows 10 gibi simgeler sol alt tarafa gelmiş yeni mi geldi bu güncelleme?

Hayır, görev çubuğu ayarlarından orta veya sol pozisyonu ayarlayabiliyorsunuz.

Görev çubuğuna sağ tık > Görev çubuğu ayarları > Görev çubuğu davranışları > Görev çubuğu hizalama yolunu izleyerek yapabilirsiniz.

Dün beta sürümümü yükseltme yaparak geçtim. İşlemci kullanımı aşırı derecede arttı.Fan bağırıyor resmen.Kullandığım sistem de 10300h 1650ti olan bir sistem yani.Belki de yükseltme yaptığım için bu kadar kullanım olmuştur.

Son düzenleme:
Dün beta sürümümü yükseltme yaparak geçtim. İşlemci kullanımı aşırı derecede arttı.Fan bağırıyor resmen.Kullandığım sistem de 10300h 1650ti olan bir sistem yani.Belki de yükseltme yaptığım için bu kadar kullanım olmuştur.
2'den fazla büyük yükseltme veya yeni Windows'a geçişte temiz kurulum uyguluyorum. Daha sağlıklı sonuç veriyor. Sizlere de tavsiyemdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı