Windows 11 Insider'dan Windows 10'a geri dönülebilir mi?

Evet bu. Tek sorununuz TPM. Linkteki videoda yapılan işlemleri yapıp bios üzerinden açarsanız sorunsuz bir şekilde Windows Insider programına dev. olarak katılabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet bu. Tek sorununuz TPM. Linkteki videoda yapılan işlemleri yapıp bios üzerinden açarsanız sorunsuz bir şekilde Windows Insider programına dev. olarak katılabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hemen deniyorum.

Hocam böylede olsa hata oluyor mu?

Eki Görüntüle 1089404
Zannediyorum Windows 10 Home Single Language kullandığınız için tek dile izin veriyor. Bir şekilde Türkçe'yi silip yerine İngilizce yükleyebilirseniz ki emin olmamakla beraber bunun içinde bulunduğunuz ayarlar sekmesinden yapılabiliyor olma ihtimali de var, sorun çözülür.

Öte yandan Youtube'da çeşitli çözüm yöntemleri sunulmuş, ne kadar yararlı olduğunu bilmemekle beraber şöyle bir Türkçe video buldum.

Zannediyorum Windows 10 Home kullandığınız için tek dile izin veriyor. Bir şekilde Türkçe'yi silip yerine İngilizce yükleyebilirseniz ki emin olmamakla beraber bunun içinde bulunduğunuz ayarlar sekmesinden yapılabiliyor olma ihtimali de var, sorun çözülür.

BIOS ayarlarından aktifleştirdim tekrar mı katılayim Insider'a?
3 seçenek var ne yapmam lazım ?

Dosya Ekleri

• resim_2021-06-29_184117.png
    resim_2021-06-29_184117.png
    59,2 KB · Görüntüleme: 42
BIOS ayarlarından aktifleştirdim tekrar mı katılayim Insider'a?
3 seçenek var ne yapmam lazım ?
Geliştirime kanalını seçmen gerekiyor. Ardından hemen indirmeye başlayabilirsin. Benim tavsiyem Windows 11 kurulumuna başlamadan önce bilgisayarın dilini ingilizce yapman, ben bunu yapmadığım için ve bu hatayı yaşadığım saatlerde çözümü bilinmediği için çok sorun yaşadım.

Geliştirime kanalını seçmen gerekiyor. Ardından hemen indirmeye başlayabilirsin. Benim tavsiyem Windows 11 kurulumuna başlamadan önce bilgisayarın dilini İngilizce yapman, ben bunu yapmadığım için ve bu hatayı yaşadığım saatlerde çözümü bilinmediği için çok sorun yaşadım.

Beta Kanala ne zaman çıkacak Windows 11 hocam?

Geliştirime kanalını seçmen gerekiyor. Ardından hemen indirmeye başlayabilirsin. Benim tavsiyem Windows 11 kurulumuna başlamadan önce bilgisayarın dilini İngilizce yapman, ben bunu yapmadığım için ve bu hatayı yaşadığım saatlerde çözümü bilinmediği için çok sorun yaşadım.

Teşekkürler bana yardımcı olduğunuz için ama neden İngilizce yapmam gerektiğini anlamadım ama yapacağım İngilizce :)

Teşekkürler bana yardımcı olduğunuz için ama neden İngilizce yapmam gerektiğini anlamadım ama yapacağım İngilizce :)
Laptop kullanıcıları Türkçe Windows 11'de şarjları %100 iken bilgisayarı prize takılı bırakırlarsa bir anda ekran yanıp sönmeye başlıyor, bilgisayara olan erişimini tam anlamıyla yitiriyorsun. Bunun çözümü fişi çekip bilgisayarı İngilizce yapmak. Laptop kullanmıyorsan zorunda olduğun bir işlem değil ama en az hata ile çalışacak dil gene İngilizcedir.
Beta Kanala ne zaman çıkacak Windows 11 hocam?
Bu konuda maalesef bir bilgim yok. Ancak beta kanala çıktığında, tam sürümde olacak ancak mevcut insider sürümünde olmayan bir takım donanımsal faktörler zorunlu hale gelebilir, yani tekrar TPM 2.0 ve 8. nesil üstü işlemci isteyebilirler. Öte yandan Windows 11'in tam sürümü çıktıktan sonra beta kanala gelmesi de çok muhtemel.

Laptop kullanıcıları Türkçe Windows 11'de şarjları %100 iken bilgisayarı prize takılı bırakırlarsa bir anda ekran yanıp sönmeye başlıyor, bilgisayara olan erişimini tam anlamıyla yitiriyorsun. Bunun çözümü fişi çekip bilgisayarı İngilizce yapmak. Laptop kullanmıyorsan zorunda olduğun bir işlem değil ama en az hata ile çalışacak dil gene İngilizcedir.
Böyle saçma hatalar raslanmaması için sanal makineden test edip geri bildirim gönderip onları düzelttikten sonra insider yüklemek daha iyi.

Bu konuda maalesef bir bilgim yok. Ancak beta kanala çıktığında, tam sürümde olacak ancak mevcut insider sürümünde olmayan bir takım donanımsal faktörler zorunlu hale gelebilir, yani tekrar TPM 2.0 ve 8. nesil üstü işlemci isteyebilirler. Öte yandan Windows 11'in tam sürümü çıktıktan sonra beta kanala gelmesi de çok muhtemel.
Benim sistemim windows 11 tamamen destekliyor.Ama beta kanalda nerdeyse çok az bug olacağını düşünüyorum.

Böyle saçma hatalar raslanmaması için sanal makineden test edip geri bildirim gönderip onları düzelttikten sonra insider yüklemek daha iyi.
Farklı dillerden geri bildirim yapan insanlarla ilgilenecek çok fazla kişi çalışmıyordur bence şirkette. Bu yüzden hata düzeltmeleri bilgisayarını İngilizce kullanan insanların, İngilizce geri bildirimlerine göre şekillenecektir. Bu yüzden Türkçe (ve muhtemelen diğer birkaç dil) 'de rastlanan hatalar çok uzun süre çözümsüz kalabilir. Kendi yöntemlerimizi geliştirmek zorunda kalacağız çoğu hata için.
Benim sistemim windows 11 tamamen destekliyor.Ama beta kanalda nerdeyse çok az bug olacağını düşünüyorum.
Yeni işletim sistemleri keşfetmek, yeni yazılımları kullanmak benim hobim olduğu için ilk gün indirdim ama dediğiniz gibi acele etmeye gerek yok. Tam sürümü ya da en azından daha ileri bir buildi beklemekte fayda var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı