Windows 11 IoT LTSC vs Windows 10 IoT LTSC

Hocam çoğu Custom OS'i denedim fakat bana yine de güven vermiyor. Satın alma işlemlerinde içim rahat etmiyor o yüzden bir de LTSC sürümlerini deneyeyim dedim.

AtlasOS tamamen açık kaynak bir proje. Yani debloat aracından kaynaklı bir sıkıntı yaşamazsınız. LTSC sürümlerine de bakabilirsiniz tabii, sadece Windows'un yeni getirdiği özelliklere erişme noktasında problem yaşayabilirsiniz.

Hocam çoğu Custom OS'i denedim fakat bana yine de güven vermiyor. Satın alma işlemlerinde içim rahat etmiyor o yüzden bir de LTSC sürümlerini deneyeyim dedim.

Hocam Windows 11'i direkt tema olarak da beğenmiyordum zaten. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. İlk önce bir Windows 10 21H2 IoT LTSC'yi deneyeceğim olmazsa Windows 11'e geçeceğim teşekkür ederim.

Hocam sizce Windows 10 IoT LTSC'yi kurduktan sonra winutil ve oo shutup 10 gibi araçlar kullanmama gerek var mı?

Benimki gibi alt-orta sistemin olsa var diyecektim ancak sesin sistemin gayet iyi hiç gerek yok.

Hocam sizce Windows 10 IoT LTSC'yi kurduktan sonra WinUtil ve O&O ShutUp 10 gibi araçlar kullanmama gerek var mı?
Telemetrileri tamamen kapatmak için WPD kullanabilirsiniz, OOSU10'un arayüzü bana karmaşık geliyor ve WPD kadar stabil hissettirmiyor. LTSC sadece debloat edilmiş bir sürüm olup telemetrileri normal Windows ile aynıdır.

AtlasOS tamamen açık kaynak bir proje. Yani debloat aracından kaynaklı bir sıkıntı yaşamazsınız. LTSC sürümlerine de bakabilirsiniz tabii, sadece Windows'un yeni getirdiği özelliklere erişme noktasında problem yaşayabilirsiniz.
Windows'un yeni getirdiği çoğu özellik Copilot ve Recall gibi gereksiz ve kimsenin umursamadığı özellikler oluyor, ki LTSC sürümleri de 2 yılda bir güncelleme alıyor, yani 26H2 çıkınca muhtemelen hem normal sürüm hem de LTSC olarak çıkacak.

Telemetrileri tamamen kapatmak için WPD kullanabilirsiniz, OOSU10'un arayüzü bana karmaşık geliyor ve WPD kadar stabil hissettirmiyor. LTSC sadece debloat edilmiş bir sürüm olup telemetrileri normal Windows ile aynıdır.
WPD nedir hocam? Google da arattım fakat farklı şeyler çıktı. Rica etsem linkini atabilir misiniz?

Son düzenleme:
Tek fark düz LTSC'nin 5 yıl destek alıp IoT LTSC'nin 10 yıl destek alması, bu yüzden düz LTSC'nin desteği 2029'da, IoT LTSC'nin desteği 2034'te bitiyor.
Hocam win10 iot ltsc kurdum fakat güncellemeler yerinde "Some settings are managed by your organization" yazıyor. Sebebi nedir?

Hocam win10 iot ltsc kurdum fakat güncellemeler yerinde "Some settings are managed by your organization" yazıyor. Sebebi nedir?
Yerel hesap ile kurdum ve gpedit.msc'den otomatik driver güncellemelerini kapattım bundan dolayı olabilir mi?

Son düzenleme:
Hocam Win10 IoT LTSC kurdum fakat güncellemeler yerinde "Some settings are managed by your organization" yazıyor. Sebebi nedir?
Grup ilkesi ayarlarında bir sorun oluşmuş olabilir veya OOSU10 gibi bir araçla telemetrileri kapattıysanız ondan dolayı yazıyordur.

Grup ilkesini sıfırlamak için kayıt defterinden bazı değerleri silmeniz gerekiyor. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şunları girip bilgisayarı yeniden başlatın.

Kod:
reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKCU\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
reg delete "HKCU\Software\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
reg delete "HKLM\Software\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f

Yerel hesap ile kurdum ve gpedit.msc'den otomatik driver güncellemelerini kapattım bundan dolayı olabilir mi?
O zaman gpedit.msc'den ayar değiştirdiğiniz için olmuştur. O ayarı tekrar eski haline getirirseniz düzelecektir.

Grup ilkesi ayarlarında bir sorun oluşmuş olabilir veya OOSU10 gibi bir araçla telemetrileri kapattıysanız ondan dolayı yazıyordur.

Grup ilkesini sıfırlamak için kayıt defterinden bazı değerleri silmeniz gerekiyor. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şunları girip bilgisayarı yeniden başlatın.

Kod:
reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKCU\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
reg delete "HKCU\Software\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f
reg delete "HKLM\Software\Microsoft\WindowsSelfHost" /f
reg delete "HKLM\Software\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies" /f
reg delete "HKLM\Software\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate" /f

O zaman gpedit.msc'den ayar değiştirdiğiniz için olmuştur. O ayarı tekrar eski haline getirirseniz düzelecektir.
Hocam forumda yeniyim belki şuan konuyu hortlatıyorum fakat size bir sorum daha olacak. Bu LTSC sürümünde temiz kurulumdan sonra Otomatik Driver Güncelleştirmelerini nasıl kapatabilirim. Kapatmak istememin nedeni eski driverı yüklüyor olması.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı