Windows 11 işlemci desteği

sevecen69

Kilopat
Katılım
18 Nisan 2013
Mesajlar
25
Click bait haber editörlerinin yaptığı çarpık paylaşımlar yüzünden insanların eski işlemcilerle Windows 11 kullanamayacağı algısı oluştu.

Arkadaşlar Windows 11 şu anki TPM fixli haliyle bütün işlemcilere kurulabilir. Eğer TPM 2.0 varsa bilgisayarınızda zaten orijinal isoyuda kurabilirsiniz.

Kısaca 64 Bit işlemcili UEFI destekli her işlemci Windows 11 ile çalışabilir. Optimizasyon sıkıntısı olmaz veya mavi ekran vermez veya kurulum yaparken hata almazsınız normal kurup kullanırsınız. Olabilecek en kötü senaryo Windows 11 ile ilgili sorunlarınızda Microsoft çalışanları tarafından yardım alamayabilirsiniz ki bu durumda olası değil pek işlemci ile ilgili sıkıntılarda destek vermeyebilirler. Elinizde kullandığınız ucuz kodların veya bedava işletim sistemlerinin zaten destek hakkı yok.

İşlemci desteği nedir peki?

Basitçe Windows 11 işletim sisteminin test edildiği işlemciler ve çalışması garanti edilen işlemciler. Günümüzde ki işlemcilerin hepsinin çalışma mantığı temelde aynı mimari dışında. Aynı dili konuşuyorlar sadece çene yapıları farklı. Windows 10 Pro'nun son sürümüne girin bakın işlemci desteğinde 6000 serisi altı Intel işlemciler yok ama gir bugün Core 2 Quad'la çatır çatır kullan. Pratikte işlemci desteğinin sizin için bir anlamı yok. Kişisel olarak da test ettim TPM destekleyen işlemcisi listede olmayan eski Celeron işlemcili 5 yıllık laptopa yükeldim. TPM destekli kendi anakartıma Ryzen 1200 AF ve Athlon X4 950 işlemcilerle denedim sorunsuz olarak çalışmakta herhangi bir hata veya uyarı vermemekte. TPM fixli ISO'yu UEFI destekli her bilgisayara rahatlıkla kurup kullanabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı