Çözüldü Windows 11 ISO dosyası yüklerken MBR oldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pikgrum

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben aldığım hazır sisteme Windows 11 kurmak için USB'ye Rufus üzerinden kuruyordum. Ama başta disk bölümü düzenini GPT'yi seçmeme rağmen MBR oldu. İşlemi iptal etmeye çalıştım ama uyarı verdi. İptal etmedim. Sizce ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 16950550369257621497506099994645.jpg
    16950550369257621497506099994645.jpg
    138,1 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlem bitince diski kendiniz biçimlendirin, tertemiz olsun. Ardından Ventoy ile deneyin, Ventoy'u diske yüklerken sol üstteki ayarlardan GPT stilini seçersiniz.
İşlem bitince diski kendiniz biçimlendirin, tertemiz olsun. Ardından Ventoy ile deneyin, Ventoy'u diske yüklerken sol üstteki ayarlardan GPT stilini seçersiniz.

Çözüm
Merhaba, ben aldığım hazır sisteme Windows 11 kurmak için USB'ye Rufus üzerinden kuruyordum. Ama başta disk bölümü düzenini GPT'yi seçmeme rağmen MBR oldu. İşlemi iptal etmeye çalıştım ama uyarı verdi. İptal etmedim. Sizce ne yapmalıyım?

İptal etmeyin, işlemin bitmesini bekleyin. Eğer takılı kaldıysa mecburen çıkarıp takmanız gerekecektir ama biraz daha bekleyin.

Sizin dediğiniz gibi yaptım, iso dosyasınıda usbye kopyaladım. Şimdi benim sistemim yarın gelicek büyük ihtimal usb yi taktıktan sonra ne yapmalıyım anlatabilir misiniz?

Sizin dediğiniz gibi yaptım, iso dosyasınıda usbye kopyaladım. Şimdi benim sistemim yarın gelicek büyük ihtimal usb yi taktıktan sonra ne yapmalıyım anlatabilir misiniz?

BIOS üzerinden, boot önceliğini USB belleğe vereceksiniz. Ardından aşağıdaki gibi bir menü çıkacak karşınıza. Yön ve Enter tuşları ile USB belleğin içerisine attığınız ISO dosyasını seçeceksiniz.

1695059436910.png

Doğru olmuş mu acaba?

BIOS üzerinden, boot önceliğini USB belleğe vereceksiniz. Ardından aşağıdaki gibi bir menü çıkacak karşınıza. Yön ve Enter tuşları ile USB belleğin içerisine attığınız ISO dosyasını seçeceksiniz.

Eki Görüntüle 1948630
Tamamdır teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1695059453641924511510384459867.jpg
    1695059453641924511510384459867.jpg
    70,3 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Evet evet bunu defalarca kontrol ettim birde dili türkçe seçtim.

Ek bilgi olarak Ventoy, Rufus'tan çok daha iyi bir tool. Rufus gibi tek bir imaj dosyası ile USB belleği işgal etmiyor. İstediğiniz kadar ISO dosyasını ve yanına sizin için gerekli olan farklı dosyalarınızı da koyabiliyorsunuz. Yazdırma gibi işlemler ile vakit de harcamıyorsunuz.

Ek bilgi olarak Ventoy, Rufus'tan çok daha iyi bir tool. Rufus gibi tek bir imaj dosyası ile USB belleği işgal etmiyor. İstediğiniz kadar ISO dosyasını ve yanına sizin için gerekli olan farklı dosyalarınızı da koyabiliyorsunuz. Yazdırma gibi işlemler ile vakit de harcamıyorsunuz.
Ben ilk kez araştırdığım için pek bilmiyordum araştıra araştıra öğrendim biraz. Cevaplarınız için teşekkürler büyük bir dertten kurtardınız. :)

Eki Görüntüle 1948630
Hocam tekrardan merhaba ben önceliği usb belleğe veriyorum ama hata veriyor kaydedip reboot mu yapmam lazım bakar mısınız?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı