Windows 11 KB5048667 güncellemesi sistem performansını düşürüyor

830349

Decipat
Makaleler
14
Microsoft geçtiğimiz günlerde Windows 11 24H2 işletim sistemi için KB5048667 güncellemesini yayınladı ve bu güncelleme bazı kullanıcılar için çok sayıda soruna neden olmuş durumda. Windows 11 güncellemeleriyle ilgili bazı kullanıcılar, sistemlerini güncelleyemediklerinden şikayet ediyor ve yükleme işleminin 0x800f081f hata koduyla sona erdiğini bildiriyor. Ayrıca, güncelleme işleminin başlamasının uzun sürdüğüne dair raporlar da mevcut. Özellikle "İndiriliyor - %0" ifadesinin ekranlarında uzun süre sabit kaldığını belirtiyorlar (bu durumu bende yaşadım).

Microsoft henüz açıklama yapmadı

Bununla birlikte, yeni güncellemeyi yüklemeyi başaran kullanıcılar, Windows 11 24H2 sürümünde performans düşüşü yaşadıklarını ifade ediyorlar. Paylaşımlarında, işletim sisteminin başlangıçta normal çalıştığını, ancak bir süre sonra CPU'nun yavaşlamaya başladığını belirtiyorlar. Roblox ve League of Legends gibi oyunlarda da performans sorunları gözlemleniyor. Bilgisayarı yeniden başlatmanın bu sorunu geçici olarak çözdüğü, ancak etkisinin kısa sürdüğü dile getiriliyor.

1734524481371.png

Windows 11 güncellemesi sistem performansını etkiliyor

Windows 11’in, kullanılmayan uygulama ve oyunların performansını bağımsız olarak optimize etmesine olanak tanıyan bir özellik içerdiği düşünülüyor. Ancak, bu özelliğin bazı nedenlerden dolayı düzgün çalışmadığı görülüyor. Microsoft bu sorunlarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Kullanıcılar, geçici çözüm olarak işletim sisteminin önceki bir sürümüne geri dönülmesini öneriyor.

Bilgi ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Ben de denedim 24H2 versiyonunu ve biraz sıkıntılı olduğunu fark ettim. Örnek olarak; canlı yayın izlerken ekran penceresinin kendi kendine büyüyüp küçülmesi, oyunlarda FPS düşüklüğü gibi. Benim sistemimde stabil değil.
Yoruldum artık Windows 11 denemekten, 12 çıkana kadar da düşünmüyorum tekrar yüklemeyi.

Windows'un son yayınlamış olduğu güncellemeler sonrasında CS2'de performans düşüşü gözlemledim, %5-%10 diyebileceğim bir düzeyde açıkçası. Düzenli olarak oyunu oynamadığım için eski sürüme dönme gereksinimi duymadım açıkçası.

Windows'un son yayınlamış olduğu güncellemeler sonrasında CS2'de performans düşüşü gözlemledim, %5-%10 diyebileceğim bir düzeyde açıkçası. Düzenli olarak oyunu oynamadığım için eski sürüme dönme gereksinimi duymadım açıkçası.
Bende de aynı şekil cs2 de düşüş söz konusu

Bende de aynı şekil CS2 de düşüş söz konusu.

Peki şu an için Windows 10'a geçmek mantıklı mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı