Windows 11 KB5063878 güncellemesi ile çıkan SSD sorunları çözüldü mü?

Veloctyz

Picopat
Daha fazla  
RAM
Crucial 32GB (2x16) (laptop)
SSD veya HDD modeli
Crucial P310 1TB 7100-6000MB/s M2 (laptop)
Ekran kartı
RTX 5050 (lapotp)
İşlemci
R9 7845HX (laptop)
Bir ara internette, KB5063878 güncellemesinin SSD'leri bozduğuna dair haberler çıkmıştı. Özellikle disk %60 dolu olduğunda ve 50 GB civarında dosya aktarımı yapıldığında sorun yaşandığı söyleniyordu.

Şu anda güncelleştirme geçmişine baktığımda, üzerine iki güncelleme daha geldiğini görüyorum. Şu an KB5065426 (26100.6584) sürümü yüklü. Güncelleştirme geçmişinde en üstte bu gözüküyor.

Acaba bu sorun hâlâ devam ediyor mu? Çünkü 47 GB'lık bir oyun indirmeyi planlıyorum ve SSD neredeyse yarıya dolmuş durumda. Riske atmak istemiyorum.

Şu an sanırım büyük ölçüde düzeltilmişti gene bazı kullanıcılar devam ettiğini varsıyor bile olsa benim önerimce ayın 30'unu bekleyin Windows'un güncelleme tarihi gelecek gece saatlerinde gelir veya onun yerine bu son güncellemeleri kaldırın sizin diskiniz "phison" kontrolcülü olduğu için maalesef devam eder.

O sorun birazcık karışık, Microsoft sorumluluğu üstlenmiyor yani güncellemen sorunu çözmez.

Hocam hangilerini kaldirmaliyim sade e 38 olan bozuk olanını mi yoks onunda üstünde biraz daha var dediğim gibi onlarida mibbirde kaldırınca tamamen çözülür değil mi?

Ben şu an C sürücüsü olarak Samsung 980 Pro M.2 SSD kullanıyorum. İndirmek istediğim oyun 50 GB'den fazla ve bu oyunu D sürücüm olan Samsung 870 EVO SSD'me yüklemek istiyorum. Oyunu indirirsem SSD'lerim bozulur mu acaba? Bahsi geçen Windows güncellemesini ben de kurmuştum bilgisayarıma.
SSD kontrolcülerim: Samsung 980 Pro için Elpis ve Samsung 870 EVO için MKX 'Metis'

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…