Windows 11 KB5063878 güncellemesi SSD'yi bozuyor mu?

Bilgi için teşekkürler. Verdiğiniz linkten bakınca benim kullandığım SSD modelleri Samsung presto adlı kendi üretimleri olan bir kontrolcü kullanıyorlarmış.

Rica ederim ne demek evet aynı siteden benim SSD modeline de baktım aries kontrolcüsü kullanıyor tabii tek bir siteye güvenmemek lazım sizin için bir sorun yok gibi görünüyor ama yine de Magician üzerinden sürekli olarak diski kontrol edin.

Rica ederim ne demek evet aynı siteden benim SSD modeline de baktım aries kontrolcüsü kullanıyor tabii tek bir siteye güvenmemek lazım sizin için bir sorun yok gibi görünüyor ama yine de Magician üzerinden sürekli olarak diski kontrol edin.
Her iki SSD'yi de ilk aldığımda Magician programıyla güncelledim. Şuan güncel görünüyorlar ve SSD sağlığı tam görünüyor. Bakmam gereken başka bir şey var mı program üzerinde?

Bende bir sorun yok aktif kullanıyorum hiçbir FPS kaybı performans düşüklüğü yaşamadım her gördüğünüze inanmayın zaten Windows sorun yaşarsa diye sistem geri yukleme noktası oluşturup yüklüyor.
Ben de bir sorun yaşamadım Solidworks ve birkaç büyük oyunu art arda kurduktan sonra ama bu herhangi bir sorun olmadığı anlamına gelmez redditte bir sürü insan bu sorunu yaşamış. Ayrıca sistem geri yükleme falan bu gibi arızalarda hiçbir işe yaramaz. Direkt dosya sistemi Ayrılmamış veya RAW olarak görünen de var, SSDsi hiç okunmayan da var, kimisinde de yeniden başlattıktan sonra kendiliğinden düzelmiş. Kabul edilemez bir sorun bu.

Ben de bir sorun yaşamadım Solidworks ve birkaç büyük oyunu art arda kurduktan sonra ama bu herhangi bir sorun olmadığı anlamına gelmez redditte bir sürü insan bu sorunu yaşamış. Ayrıca sistem geri yükleme falan bu gibi arızalarda hiçbir işe yaramaz. Direkt dosya sistemi Ayrılmamış veya RAW olarak görünen de var, SSDsi hiç okunmayan da var, kimisinde de yeniden başlattıktan sonra kendiliğinden düzelmiş. Kabul edilemez bir sorun bu.
Aksini iddia etmedim zaten. Alıntıladığınız yorumumda ve bu konudaki diğer yorumlarda da aynını belirttim. Böylesine büyük bir sorunu nasıl göz ardı edebiliyorlar, anlamak mümkün değil. Ve bu sürümler "insider" programında olanlar tarafından önceden test edilen sürümler. Ona rağmen onay verip kullanıcıya sunmak akıl alır gibi değil.

Aksini iddia etmedim zaten. Alıntıladığınız yorumumda ve bu konudaki diğer yorumlarda da aynını belirttim. Böylesine büyük bir sorunu nasıl göz ardı edebiliyorlar, anlamak mümkün değil. Ve bu sürümler "insider" programında olanlar tarafından önceden test edilen sürümler. Ona rağmen onay verip kullanıcıya sunmak akıl alır gibi değil.
Haklısın biraz da şeyden oluyor aslında insanlar bilgisayarı oyun oynama aleti olarak gördükleri için pek kestiremiyorlar sanırım sorunun ne kadar ciddi bir boyutta olduğunu 😬 Biz burada veri kaybı diyoruz adam orada FPSden bahsediyor. Benim aklıma çözüm olarak güncellemeyi kaldırmanın bir şekilde yolunu bulup, kaldırıp, sonrasında da Windows update'i bir daha açmamak üzere 3.parti yazılımlarla kapatmak geldi ama bilmiyorum bu sefer de güvenlik açıkları sorun olacak. Kapana kısıldık resmen teşekkürler microsoft

Güncelleme geldiği anda güncellemistim direkt dün diablo 4 indirdim 140gb bi sıkıntı olmadı bende. corsair mp600 core xt var

Son düzenleme:
3 gün önce bu güncellemeden sonra SSD'im bozuldu. @The Old Ways @Emrecopur @DarkDeler

SSD markası nedir hocam.

Haklısın biraz da şeyden oluyor aslında insanlar bilgisayarı oyun oynama aleti olarak gördükleri için pek kestiremiyorlar sanırım sorunun ne kadar ciddi bir boyutta olduğunu 😬 biz burada veri kaybı diyoruz adam orada FPS'den bahsediyor. Benim aklıma çözüm olarak güncellemeyi kaldırmanın bir şekilde yolunu bulup, kaldırıp, sonrasında da Windows Update'i bir daha açmamak üzere 3.parti yazılımlarla kapatmak geldi ama bilmiyorum bu sefer de güvenlik açıkları sorun olacak. Kapana kısıldık resmen teşekkürler Microsoft.

Ben güncellemeyi kaldırıp duraklatabildiğim kadarıyla bir süre güncellemeleri 7 gün boyunca duraklattım öyle yüksek GBlı oyunlar da indirip silmem zaten belli rutin gündelik kullanımım var benim SSD'yi etkilemiyor diye düşünüyorum yine de önlem olarak duraklattım mecbur bir süreliğine yeni yama çıkana kadar güncelleme yapmayacağız inşallah kısa zamanda çözülür yoksa Windows 11'in büyük pazarlık payı düşebilir Linux üzerinde emulatör vs sağlıklı çalışsa ben de hiç durmam Linux'a geçerim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı