Windows 11 key önerisi

M1sterXeq

Decapat
Daha fazla  
Merhaba iyi sosyaller Windows 11 key almak istiyorum ama.
  • OEM ve Retail yazıyor onlar ne demek?
  • Alsam format atsam bile sonra kullanabiliyor muyum?
  • Bu site güvenilir mi?
  • Bu keyler arasındaki farklar nedir?
  • Hangi keyi önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
OEM anakarta yazılır, eğer anakartı değiştirirseniz keyi bir daha kullanamazsınız.
Retail Microsoft hesabınıza yazılır, kullandığınız bilgisayardan çıkıp başka bir bilgisayarda Microsoft hesabınızı girerseniz kullanabilirsiniz. Ancak aynanda sadece 1 cihazda kullanabileceğinizi unutmayın.

Format forması OEM zaten anakarta yazılı olduğundan sıkıntı çıkmıyor, Retail'de ise Microsoft hesabınızı girmeniz yetecektir.

Attığınız site silinmiş sanırsam.

Merhaba iyi sosyaller Windows 11 key almak istiyorum ama.
  • OEM ve Retail yazıyor onlar ne demek?
  • Alsam format atsam bile sonra kullanabiliyor muyum?
  • Bu site güvenilir mi?
  • Bu keyler arasındaki farklar nedir?
  • Hangi keyi önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
OEM key sadece sizin kullanacağınız sistem de geçerlidir yani anakarta gömülüdür. Başka sistemde kullanamazsınız. Retail key ise perakende bir key ürün anahtarıdır. Bu arada Retail key'i farklı sistemlerde de kullanabilirsin. İkisinin arasında pek bir fark yok.

Anakart değiştirirseniz OEM key anahtarı gider. Anakart harici diğer parçacıkları değiştirebilirsiniz bir sorun çıkmaz. Ayrıca sağlamlisanstan almanızı öneririm. En güvenilir site orası bana göre.

Sırasıyla cevaplar;
1- OEM lisans donanım/bilgisayar üreticileri için toptan verilen lisanstır. Normal şartlarda ayrıca satılmaz. Lisans kullanıldığı anakartın seri numarası ile eşleşir ve bir daha başka bilgisayara taşınamaz. Bilgisayarı veya anakartı değiştirmediğin sürece süresiz kullanılır, formattan sonra silinmediği gibi sana tekrar sormaz bile. Otomatik etkinleşir. Retail olanlar ise resmi olarak son kullanıcıya satılan lisans türü olup normalde en pahalı olanıdır. Gerektiğinde başka bilgisayara taşınabilir. Her format sonrasında internet veya telefon araması ile etkinleştirme yapmak gerekir. Ancak ucuz key sitelerindeki lisanslar yasal olmayan satış kanallarıdır. Aynı lisansı sonra başkasına satabilirler ve lisans patlayabilir. Bu patlamayı ben retail MS Office ile yaşadım.
2- OEM lisansın formattan sonra patlaması neredeyse imkansız ama taşınamaz. Ucuz key sitelerinden alınabilecek en sağlam lisans türüdür. Retail lisansı -binlerce lira ödeyerek- Microsoft'un kendisinden veya resmi distribütörlerden alırsan da lisansın patlamaz. Ancak ucuz key sitelerindekiler muhtemelen formattan sonra patlar.
3- Bu site dediğin nedir? Ben Sağlamlisans ve Jetlisans'ı önerebilirim. Ben bunlarda sorun yaşamadım.
4- Farkları yukarıdaki tanımlarda verildi. Bunlar dışında sadece "dijital lisans" dedikleri veya açık açık söylerlerse MAK lisans çeşidi de vardır. Format sonrasında düşük de olsa patlama ihtimali vardır. Microsoft hesabı ile eşleşir. Format sonrasında hesabına oturum açman yeterlidir. Bendeki W10 MAK lisansıydı. Altıncı yılı doldurmak üzere ve defalarca formata rağmen patlamadı.
5- Yukarıdakileri anladıysan ucuz keyler içinde en güzelinin OEM olduğunu anlamışsındır. Bunu tavsiye ederim.

OEM anakarta yazılır, eğer anakartı değiştirirseniz keyi bir daha kullanamazsınız.
Retail Microsoft hesabınıza yazılır, kullandığınız bilgisayardan çıkıp başka bir bilgisayarda Microsoft hesabınızı girerseniz kullanabilirsiniz. Ancak aynı anda sadece 1 cihazda kullanabileceğinizi unutmayın.

Format forması OEM zaten anakarta yazılı olduğundan sıkıntı çıkmıyor, Retail'de ise Microsoft hesabınızı girmeniz yetecektir.

Attığınız site silinmiş sanırsam.

OEM key sadece sizin kullanacağınız sistem de geçerlidir yani anakarta gömülüdür. Başka sistemde kullanamazsınız. Retail key ise perakende bir key ürün anahtarıdır. Bu arada Retail Key'i farklı sistemlerde de kullanabilirsin. İkisinin arasında pek bir fark yok.

Anakart değiştirirseniz OEM key anahtarı gider. Anakart harici diğer parçacıkları değiştirebilirsiniz bir sorun çıkmaz. Ayrıca SağlamLisans'tan almanızı öneririm. En güvenilir site orası bana göre.

Sırasıyla cevaplar;
1- OEM lisans donanım/bilgisayar üreticileri için toptan verilen lisanstır. Normal şartlarda ayrıca satılmaz. Lisans kullanıldığı anakartın seri numarası ile eşleşir ve bir daha başka bilgisayara taşınamaz. Bilgisayarı veya anakartı değiştirmediğin sürece süresiz kullanılır, formattan sonra silinmediği gibi sana tekrar sormaz bile. Otomatik etkinleşir. Retail olanlar ise resmi olarak son kullanıcıya satılan lisans türü olup normalde en pahalı olanıdır. Gerektiğinde başka bilgisayara taşınabilir. Her format sonrasında internet veya telefon araması ile etkinleştirme yapmak gerekir. Ancak ucuz key sitelerindeki lisanslar yasal olmayan satış kanallarıdır. Aynı lisansı sonra başkasına satabilirler ve lisans patlayabilir. Bu patlamayı ben Retail ms Office ile yaşadım.
2- OEM lisansın formattan sonra patlaması neredeyse imkansız ama taşınamaz. Ucuz key sitelerinden alınabilecek en SağlamLisans türüdür. Retail lisansı -binlerce lira ödeyerek- Microsoft'un kendisinden veya resmi distribütörlerden alırsan da lisansın patlamaz. Ancak ucuz key sitelerindekiler muhtemelen formattan sonra patlar.
3- bu site dediğin nedir? Ben SağlamLisans ve Jetlisans'ı önerebilirim. Ben bunlarda sorun yaşamadım.
4- farkları yukarıdaki tanımlarda verildi. Bunlar dışında sadece "dijital lisans" dedikleri veya açık açık söylerlerse MAK lisans çeşidi de vardır. Format sonrasında düşük de olsa patlama ihtimali vardır. Microsoft hesabı ile eşleşir. Format sonrasında hesabına oturum açman yeterlidir. Bendeki Windows 10 MAK lisansıydı. Altıncı yılı doldurmak üzere ve defalarca formata rağmen patlamadı.
5- yukarıdakileri anladıysan ucuz keyler içinde en güzelinin OEM olduğunu anlamışsındır. Bunu tavsiye ederim.

Teker teker çok teşekkür ederim sağ olun SağlamLisans ve jetlisanstaki fiyatlar bir tık pahalı geldi bana peki Windows 11 Home mu yoksa Pro mu önerirsiniz Pro daha ucuz gibi genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı