Windows 11 kullanıcı adı bir türlü değişmiyor

AnilOzdem

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, çok aradım ama bulamadım Windows 11'de yerel hesap kullanıyorum fakat kullanıcı adını bir türlü değiştiremiyorum. Daha doğrusu kullanıcı adı değişiyor fakat örnek olarak indirilenler kısmında ki dosya yoluna gittigimde eski kullanıcı adı gözüküyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, çok aradım ama bulamadım Windows 11'de yerel hesap kullanıyorum fakat kullanıcı adını bir türlü değiştiremiyorum. Daha doğrusu kullanıcı adı değişiyor fakat örnek olarak indirilenler kısmında ki dosya yoluna gittigimde eski kullanıcı adı gözüküyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır?

Mesela anil-PC yap.

Merhaba, çok aradım ama bulamadım Windows 11'de yerel hesap kullanıyorum fakat kullanıcı adını bir türlü değiştiremiyorum. Daha doğrusu kullanıcı adı değişiyor fakat örnek olarak indirilenler kısmında ki dosya yoluna gittigimde eski kullanıcı adı gözüküyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır?

Windows'un lisanslamasını kontrol edin.
PC adı ile sistem oturum adını farklı kullanın. Mümkün mertebe Türkçe karakter kullanmayın.
Şahsen adım ve soyadımda Türkçeye özel karakterler olmasa bile kullandığım Dosyalar'da bile özel Türkçe karakteri kullanmamaya çalışıyorum.

Net'den indirilen bazı ISO'lar Single Language'den eksik modifiye edilmiş dosyalar olabiliyor.
Kendi ISO'sunu veya güvenilir birinin hazırladığı mod-ISO dosyaları kullanın.

Unuttuğum bir konu.
C diski içindeki users (kullanıcılar) kısmında maalesef ilk kullanıcı adını değiştirme sorunu olabiliyor.
Bu durumda sisteme yeni kullanıcıyı admin yetkileri ile açıp, o kullanıcıya geçtikten sonra eski kullanıcı adını siler ve users's dizinindeki dosyalardan ihtiyacınız kalmadığından emin olduktan sonra silebilirsiniz. Nadiren de olsa bu tür hatalar olabiliyor.

Sorun çözüldü mü bilmem ama eğer bilgisayarı kurarken e postanızla kurduysanız isimi tek değiştirmenin yolu Microsoft hesap adınızı değiştirmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı