Windows 11 kurarken Medya oluşturma aracı ve ISO Rufus farkı nedir?

asrnnn

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. Yeni aldığım bilgisayarıma Windows kurarken medya oluşturma aracı ile kurulum yaptım. Ama çoğu kurulum yapan kişinin ISO dosyasını Rufus üzerinden konfigüre edip öyle kurulum yaptığını gördüm. Benim yaptığım yöntemden bunun ne gibi bir farkı vardır? Benim kurulumumun Rufus'a göre bir dezavantajı var mıdır? Yoksa tamamen aynı şeyler mi?

Merhaba. Yeni aldığım bilgisayarıma Windows kurarken medya oluşturma aracı ile kurulum yaptım. Ama çoğu kurulum yapan kişinin ISO dosyasını Rufus üzerinden konfigüre edip öyle kurulum yaptığını gördüm. Benim yaptığım yöntemden bunun ne gibi bir farkı vardır? Benim kurulumumun Rufus'a göre bir dezavantajı var mıdır? Yoksa tamamen aynı şeyler mi?

Her şey aynı.

Sistemin Windows 11 destekliyse Rufus özelleştirmelerinin bir anlamı kalmıyor. MCT varsayılan olarak MBR biçiminde yazdırırken Rufus'ta istediğin gibi secebiliyorsun, tek farkları bu olur ancak pratikte hiçbir fark yok çünkü MCT'nin yazdırdığı ISO ile GPT UEFI kurulum da yapabiliyorsun.

Sistemin Windows 11 destekliyse Rufus özelleştirmelerinin bir anlamı kalmıyor. MCT varsayılan olarak MBR biçiminde yazdırırken Rufus'ta istediğin gibi secebiliyorsun, tek farkları bu olur ancak pratikte hiçbir fark yok çünkü MCT'nin yazdırdığı ISO ile GPT UEFI kurulum da yapabiliyorsun.
MCT dışında olayın terimsel kısmına çok hakim değilim ama anladım sanırım. Neredeyse herkes rufusla yapınca kendimde sorun olduğunu düşündüm. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

MCT dışında olayın terimsel kısmına çok hakim değilim ama anladım sanırım. Neredeyse herkes Rufus'la yapınca kendimde sorun olduğunu düşündüm. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Kısacası MCT(Media Creation Tool) aracı da aynı şey Rufus da aynı şey. Hangisi işinize gelirse onu kullanın.

Merhabalar. Yeni aldığım bilgisayarıma Windows kurarken medya oluşturma aracı ile kurulum yaptım. Ama çoğu kurulum yapan kişinin ISO dosyasını Rufus üzerinden konfigüre edip öyle kurulum yaptığını gördüm. Benim yaptığım yöntemden bunun ne gibi bir farkı vardır? Benim kurulumumun Rufus'a göre bir dezavantajı var mıdır? Yoksa tamamen aynı şeyler mi?
Windows 11 kuracaksan rufusla Windows 11 gereksinimlerini bypass yapacak komutları rahat bir şekilde ekletebilirsin ihtiyacın varsa. Onun haricinde bir fark olmayacak senin için.

Windows 11 kuracaksan rufusla Windows 11 gereksinimlerini bypass yapacak komutları rahat bir şekilde ekletebilirsin ihtiyacın varsa. Onun haricinde bir fark olmayacak senin için.
Sanırım bu rufus bypass windows 11 desteklemeyen, sorun çıkartan ya da özel ihtiyaçlı cihazlar için. Ben laptopu yeni aldım donanım olarak güncel o yüzden sorun çıkmadı galiba.

Sanırım bu rufus bypass windows 11 desteklemeyen, sorun çıkartan ya da özel ihtiyaçlı cihazlar için. Ben laptopu yeni aldım donanım olarak güncel o yüzden sorun çıkmadı galiba.
Yeni aldıysan sorun yok, eski sistemler TPM modülü falan olmayan sistemler için dediğim şey

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı