Windows 11 kurulum USB'si hazırlarken illa 8 GB olması mı lazım?

Canım benim ama benim USB'im tam olarak 7.50 GB ve Microsoft'un ISO dosya indirme sitesinde en az 8 GB olması söylenmiş ayrıca kaç kere biçimlendirdim hala 7.50
1 GB 1000 MB'tır. Windows için ise 1 GB 1024 MB'tır yani normal.

Canım benim ama benim USB'im tam olarak 7.50 GB ve Microsoft'un ISO dosya indirme sitesinde en az 8 GB olması söylenmiş ayrıca kaç kere biçimlendirdim hala 7.50
Dostum, orada onun söylenme sebebi güncel Windows ISO dosyalarının boyutları 8GB USB'ye sığabilecek şekilde olduğu için öyle. Benim elimdeki ISO dosyası 4.3GB olduğu için 4GB'lık bir USB'ye sığdıramam, o yüzden en az 8GB gerekli oluyor. Sizde 7.5GB varsa 4.3GB'ı buna sığdırabilirsiniz değil mi? Bu işin mantığı böyle olduğu için orada ne yazıldığı önemli değil. Yarın bir gün Windows daha da büyür ISO boyutları 10GB'ı bulur bu sefer en az 16GB USB gerekli deriz ancak 15.5GB USB'de iş görür.

Hocam size önerim en az 16 GB bir flash almak, çünkü Windows 11 yüklü bir işletim sistemi.

8 GB flash belleğim Windows 11 22H2 güncel ISO yüklü bir sorun yaşamadan kuruyorum.

Ne alaka sırf Windows 11 olsun diye şekil şukul olsun diye 16 GB kullanmak? Minimum 8 GB yetiyor zaten iyi misiniz?
Bazen sorun çıkartıyor diye söyledim,bunun hava atmak ile ne alakası var?

Dostum, orada onun söylenme sebebi güncel Windows ISO dosyalarının boyutları 8GB USB'ye sığabilecek şekilde olduğu için öyle. Benim elimdeki ISO dosyası 4.3GB olduğu için 4GB'lık bir USB'ye sığdıramam, o yüzden en az 8GB gerekli oluyor. Sizde 7.5GB varsa 4.3GB'ı buna sığdırabilirsiniz değil mi? Bu işin mantığı böyle olduğu için orada ne yazıldığı önemli değil. Yarın bir gün Windows daha da büyür ISO boyutları 10GB'ı bulur bu sefer en az 16GB USB gerekli deriz ancak 15.5GB USB'de iş görür.
tam olarak anlayamadım, microsoft en az 8 istemiş ama benimki 7,50 olmuyormu şimdi onu söylemeniz yeterli

Bazen sorun çıkartıyor diye söyledim,bunun hava atmak ile ne alakası var?
hava atmak kelimesini kullanmadım siz, sırf windows 11 olduğu için, (8gb yeteceği halde) 16 gb olsun dediğiniz için şekil şukul lafını kullandım

Olur, yuvarlama ile yetiyor.

Ok bebiş pp çok soft btw ❤️

hava atmak kelimesini kullanmadım siz, sırf windows 11 olduğu için, (8gb yeteceği halde) 16 gb olsun dediğiniz için şekil şukul lafını kullandım

Ok bebiş pp çok soft btw ❤️
Tamam birşey demedim,sorun çıkartmaz büyük ihtimal,ama bazen çıkarıyordu onun için söyledim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı