Çözüldü Windows 11 kurulumda diskleri görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gülhane Gazozu

Hectopat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD,120 GB SSD Sandisk
Ekran kartı
Rtx 2060S
Anakart
B450 Gaming Plus
İşlemci
R5 1600
Merhaba dostlar, kısaca konuya gireceğim. Windows kurulumunda disklerim görmüyor.

Evet üste anlattığım şey bu hata sıkıntıda burada başlıyor zaten CMD üzerinden disklerimi biçimlendirdim, ayrı flash belleklerde kurulum yapmayı denedim yine olmadı zaten bu anlattıklarımla da alakası yok. Bu kısımda kendi anakartım ya da işlemcimin AHCI SATA driverinı bulup kuracağım ama bulamadım anakartımın RAID driveri var ama SATA driverı yok. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Internet kafeye gidip Rufus ile yazdır sorunun düzelecektir. BIOS'la alakalı bir durum değil.
Internet kafe ye gidip Rufus ile yazdır sorunun düzelecektir BIOS'la alakalı bir durum değil.

Gidemem diyorsan Etcher ile şu imaji farkli bir USB'ye yazdir: https://www.hirensbootcd.org/files/HBCD_PE_x64.iso
Sonra USB'den boot et. Calisir ise oradan Rufus'u indirip baska bir USB'ye Windows kurulum imajini yazdir. Ve sonrasinda kurulumunu yap.
AHCI SATA kurmana(?) gerek yok. SATA:AHCI bir BIOS ayarıdır ve güncel sistemlerde bu şekilde ayarlıdır genelde. İmaj orijinal mi yoksa oynanmış imaj mı? Rufus ile mi yazdırdın? Legacy/MBR yazdırmadın, değil mi? BIOS ayarlarını varsayılana çektikten sonra X.M.P'yi açıp sistemi de UEFI'ye çekmeyi denedin mi?

BalenaEtcher adlı program ile yazdırdım herhangi bir bilgisayarda Windows olmadığı için Rufus ile yazdıramıyorum malaasef. ISO dosyam orijinal Windows dosyasıdır, GPT UEFI yazdırmış olmam lazım ve sondaki işlemi denemedim. İkinci olarak sizinle iletişime geçebileceğim bir yer var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…