Çözüldü Windows 11 kurulumda diskleri görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gülhane Gazozu

Hectopat
RAM
16
SSD veya HDD modeli
1 TB HDD,120 GB SSD Sandisk
Ekran kartı
Rtx 2060S
Anakart
B450 Gaming Plus
İşlemci
R5 1600
Merhaba dostlar, kısaca konuya gireceğim. Windows kurulumunda disklerim görmüyor.

8E3821DD-9A97-46DD-88CD-372F9BEAA7A1.jpeg

Evet üste anlattığım şey bu hata sıkıntıda burada başlıyor zaten CMD üzerinden disklerimi biçimlendirdim, ayrı flash belleklerde kurulum yapmayı denedim yine olmadı zaten bu anlattıklarımla da alakası yok. Bu kısımda kendi anakartım ya da işlemcimin AHCI SATA driverinı bulup kuracağım ama bulamadım anakartımın RAID driveri var ama SATA driverı yok. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Internet kafeye gidip Rufus ile yazdır sorunun düzelecektir. BIOS'la alakalı bir durum değil.
Internet kafe ye gidip Rufus ile yazdır sorunun düzelecektir BIOS'la alakalı bir durum değil.

Gidemem diyorsan Etcher ile şu imaji farkli bir USB'ye yazdir: https://www.hirensbootcd.org/files/HBCD_PE_x64.iso
Sonra USB'den boot et. Calisir ise oradan Rufus'u indirip baska bir USB'ye Windows kurulum imajini yazdir. Ve sonrasinda kurulumunu yap.
  1. sel disk 1
  2. sel vol 0 veya 1
  3. assign
Bu arada diskleri sıfırladığını söylemiştin fakat boşluk olarak HDD'de 0, SSD'de 2MB görünüyor. Kullandığın komutlar neydi ki tam olarak? CMD'den falan bir işlem yapmana da gerek yoktu oysa ki.
```
Shift + F10 # Cmd

diskpart # Diskpart

list disk # Diskleri listele

select disk 1 # Win kurulacak diskin numarası. Örnek 1

convert gpt # Disk bölüm düzeni

create partition efi size=256 # 256MB efi alanı aç

format fs=fat32 # FAT32 yap

create partition msr size=16 # MSR Bölümü oluştur

create partition primary size=1024 # Recovery bölümü oluştur

format fs=ntfs # NTFS yap

set id=de94bba4-06d1-4d40-a16a-bfd50179d6ac # Recovery bölümü olduğuna dair ID'yi tanımla

gpt attributes=0x0000000000000001

exit
```
(Bir Discord sunucusunda bu kodu yazmanı söylediler.)

Internet kafeye gidip Rufus ile yazdır sorunun düzelecektir. BIOS'la alakalı bir durum değil.
Internet kafe ye gidip Rufus ile yazdır sorunun düzelecektir BIOS'la alakalı bir durum değil.

Gidemem diyorsan Etcher ile şu imaji farkli bir USB'ye yazdir: https://www.hirensbootcd.org/files/HBCD_PE_x64.iso
Sonra USB'den boot et. Calisir ise oradan Rufus'u indirip baska bir USB'ye Windows kurulum imajini yazdir. Ve sonrasinda kurulumunu yap.

Çözüm

İki sorum olacaktı, bu iso dosyası ile ötekinin farkı nedir? W7'de olduğu gibi SATA uyumlu iso gibi bir şey mi? İkinci olarak farklı USB'lerde yazdırmayı denedim sonuç aynı. Umarım attığın iso dosyası işe yarar, teşekkürler.
(Yeni bir şehire taşındım mahallemde internet kafe yok malaasef.)

Şimdi boot ettim ve Windows 10 açıldı, diskimi biçimlendiriyorum. Rufus indirip farklı bir USB ile yazdıracağım, değil mi?

Diskimi biçimlendirdim şu an Windows üzerinde görünüyor. Yazdırıp kurmayı deneyeceğim, teşekkürler. Umarım işe yarar.

İki sorum olacaktı, bu ISO dosyası ile ötekinin farkı nedir? W7'de olduğu gibi SATA uyumlu ISO gibi bir şey mi? İkinci olarak farklı USB'lerde yazdırmayı denedim sonuç aynı. Umarım attığın ISO dosyası işe yarar, teşekkürler.
(Yeni bir şehre taşındım mahallemde internet kafe yok malaasef.)

Şimdi boot ettim ve Windows 10 açıldı, diskimi biçimlendiriyorum. Rufus indirip farklı bir USB ile yazdıracağım, değil mi?

Diskimi biçimlendirdim şu an Windows üzerinde görünüyor. Yazdırıp kurmayı deneyeceğim, teşekkürler. Umarım işe yarar.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana 😊
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana 😊
W7 deki olay biraz farkli
Bu imaj win portable edition imaji veri kurtarma gibi yerlerde kullaniliyor genelde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı