Çözüldü Windows 11 kurulumu başlamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AEnic31

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Windows 11'in final sürümünü indirdim ve flash belleğe yazdım. Temiz format atmak için boot menüsüne girip flash belleği seçtikten sonra bu ekrana geliyor, gördüğünüz o 5 noktalı tekerlek oraya kadar dönüp tamamen donakalıyor ve ilerlemiyor. Sorun nedir yardım edebilir misiniz?

İlgili sorunun fotoğrafı ektedir.

Dipnot: Format atmaya çalıştığım bilgisayar RTX 3050 Ti ekran kartlı, i5 11500h işlemcili bir bilgisayar. İlk formatta @Recep Baltaş beyin de söylediği üzere BIOS'tan VMD özelliğini kapatmıştık. Konuyla alakalı olabilir diye söylemek istedim.

EDIT: VMD özelliğini etkinleştirip USB'yi çalıştırmayı denediğimizde bu sefer kurulum ekranı geldi. Ancak şimdi de SSD'yi tanımıyor. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20211007_152024.jpg
    20211007_152024.jpg
    63 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Windows 11'in final sürümünü indirdim ve flash belleğe yazdım. Temiz format atmak için boot menüsüne girip flash belleği seçtikten sonra bu ekrana geliyor, gördüğünüz o 5 noktalı tekerlek oraya kadar dönüp tamamen donakalıyor ve ilerlemiyor. Sorun nedir yardım edebilir misiniz?

İlgili sorunun fotoğrafı ektedir.

Dipnot: Format atmaya çalıştığım bilgisayar RTX 3050 Ti ekran kartlı, i5 11500h işlemcili bir bilgisayar. İlk formatta @Recep Baltaş beyin de söylediği üzere BIOS'tan vmd özelliğini kapatmıştık. Konuyla alakalı olabilir diye söylemek istedim.

Edıt: Vmd özelliğini etkinleştirip USB'yi çalıştırmayı denediğimizde bu sefer kurulum ekranı geldi. Ancak şimdi de SSD'yi tanımıyor. Yardım ederseniz çok sevinirim.

SSD BIOS'da görünüyor mu?

SSD BIOS'da görünüyor mu?

Hocam sorunu çözdüm şimdi yorumu editleyip çözüm olarak raporlayacağım.

Arkadaşlar sorun tahmin ettiğim gibi VMD ile alakalı. Sırasıyla çözüm şu şekilde:
1. Başka bir bilgisayar ortamından buraya tıklayarak Intel RST sürücüsünün VMD destekli olanını indirin ("Download F6flpy-x64 - VMD.zip" yazılı olanını).
2. İndirdiğiniz ZIP dosyasında bulunan klasörü Windows kurulum Flash belleğinize çıkartın. Klasörün içindeki hiçbir dosyayla uğraşmayın.
3. Format atacağınız bilgisayarın VMD özelliğini BIOS menüsünün Advanced kısmından "enabled" durumuna getirin.
4. Windows kurulumunu başlatmak için boot menüsüne girip Flash belleğinizi seçin. Kurulum normal bir şekilde başlayacaktır.
5. Windows'un hangi diske yükleneceğini seçeceğiniz yere geldiğinizde hiçbir diskin olmadığını göreceksiniz. (Eğer herhangi bir disk görüyorsanız, VMD özelliğini devreye almadınız demektir. Üçüncü adımı uygulayıp uygulamadığınızı kontrol edin)
6. Aşağıda bulunan "sürücü yükle" seçeneğini seçin. Gelen uyarıda "gözat" seçeneğini seçip Flash belleğinizin içine attığınız klasörü seçin. Taramayı başlatın.
7. Karşınıza çıkan 2 seçenekten sadece "Controller" yazanı seçin. "Managed Controller" olanı seçtiğinizde ne olacağı konusunda pek bir bilgim ve fikrim yok.
8. sürücü kurulumu tamamlandıktan sonra diskinizi göreceksiniz. Normal kurulum prosedürlerini uygulamaya devam ederek Windows 11'i kurabilirsiniz.

DİPNOT: Bu çözüm sadece 11. nesil işlemciye sahip ve VMD teknolojili bilgisayarlar içindir. Diğer bilgisayarlarda kesinlikle denemeyiniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı