Çözüldü Windows 11 kurulumunda hangi disk SSD?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung S25
Kurulum ekranı geldiğinde disk 1, disk 2, disk 3 şeklinde 3 tane disk var. Sistemimde 2 tane HDD ve 1 tane M.2 SSD olduğu için bu kısım normal. Ama hangisi benim SSD onu bilmiyorum. Hepsinin boyutu aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tüm yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim. Konuyu sonradan okuyan olursa diye:

1- Arkadaşlarında dediği gibi kasadan fiziksel olarak istemediğiniz diskleri sökebilirsiniz.

2- Eğer fiziksel olarak sökmeye üşeniyorsanız veya bir sebepten sökemiyorsanız (benim gibi) ana kartan gelişmiş bölümüne girip SATA kısmına tıklayınca SATA portuna takılı olan depolama alanlarının yanında numarası yazıyor. Eğer M.2 kullanıyorsanız NVMe kısmına tıklarsanız orada yine numarası yazıyor.

3- Yine gelişmiş bölümünden SATA ve NVMe kısmında istediğiniz depolamanın bağlantısını sanal olarak kesebiliyorsunuz.

Not: Ben bunları kendim kurcalayarak öğrendim sizin ana kartınızda farklı yerde olabilir veya bu özellikler olmayabilir.
O halde kesin çözüm olarak HDD'lerin kablosunu çıkarıp sistem kurulumu yapabilirsiniz.

Mejburi öyle yapacağim. Konu hakkında bilginiz var mı bilmiyorum ama kablo çıkarmadan BIOS'tan bağlantıyı kese biliyor muyuz?

Hangi disk olduğunu biliyor olsanız dahi sistem kuracağınız disk dışındaki diğer diskleri kurulum esnasında kasadan çıkartın. Çeşitli sorunlara sebep olma ihtimali var. Kurulumdan sonra tekrar takarsınız.

Tüm yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim. Konuyu sonradan okuyan olursa diye:

1- Arkadaşlarında dediği gibi kasadan fiziksel olarak istemediğiniz diskleri sökebilirsiniz.

2- Eğer fiziksel olarak sökmeye üşeniyorsanız veya bir sebepten sökemiyorsanız (benim gibi) ana kartan gelişmiş bölümüne girip SATA kısmına tıklayınca SATA portuna takılı olan depolama alanlarının yanında numarası yazıyor. Eğer M.2 kullanıyorsanız NVMe kısmına tıklarsanız orada yine numarası yazıyor.

3- Yine gelişmiş bölümünden SATA ve NVMe kısmında istediğiniz depolamanın bağlantısını sanal olarak kesebiliyorsunuz.

Not: Ben bunları kendim kurcalayarak öğrendim sizin ana kartınızda farklı yerde olabilir veya bu özellikler olmayabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı