Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Windows 11'i Microsoft'un kendi sitesinden indirdim ve Rufus ile USB belleğe yükledim fakat kurulum yapamıyorum. Secure Boot hatasi alıyorum. Secure Boot aktif durumda.
Rufus tarafından hazırlanan kurulum diskine Windows 11 kalıbı yazılırken NTFS dosya sistemi kullanılıyor. Normalde UEFI formatında kurulum diski hazırlarken FAT32 kullanılırdı. İçini açıp bakmadım ama sanırım ISO kalıbındaki install.wim dosyası Windows 11 itibari ile 4GB boyutunu aşıyor. Bu durumda Rufus, FAT32 kullanılamayacağı için zaruri olarak diski NTFS biçimlendiriyor. Bu da secure boot seçeneğini devre dışı bırakılmasını gerektiriyor. Eğer dikkat ettiyseniz Rufus yazdırma işlemi sonrasında bu konuda sizi uyarıyor.
Piyasadaki bazı rehber videolar eksik veya hatalı. Hatta bunlardan birisi de Recep Baltaş'ın geçen ay hazırladığı video. Secure boot seçeneğine değinmemiş.