Çözüldü Windows 11 kurulumunda "yeni bir bölüm oluşturamadık" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Treismin

Zeptopat
Daha fazla  
Freedos bilgisayarıma rufus ile win11 İso dosyasını yazdığım USB belleğim ile win11 yüklemeye çalışıyorum. Windows’u nereye yüklemek istiyorsun kısmında ssd seçiyorum fakat bu uyarıyı alıyorum. yardım edin

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    213,2 KB · Görüntüleme: 1.064
Çözüm
Hocam komut satırı içerisinde "diskpart" ile çözebilirsiniz.

Kod:
diskpart
Kod:
list disk
Kod:
select disk seçilen disk
Kod:
clean
Kod:
CREATE PARTITION PRIMARY
Kod:
ACTIVE
Kod:
FORMAT FS=NTFS QUICK
Kod:
ASSIGN
Tekrar Shift+F10 tuşları ile CMD açın sonra.
1.diskpart
2.list disk.
3.select disk 0
4.clear
5.convert GPT.

Hocam çok teşekkür ederim kurulum başladı ama başta görünen EFI ve driver CD adlı kısımlar kayboldu bir sıkıntı olur mu? EFI bilmiyorum da drivercdnin yok olması sıkıntı olmasın.

Dosya Ekleri

• 616252F4-660D-4A03-AC99-BB6003E3E41B.jpeg
    616252F4-660D-4A03-AC99-BB6003E3E41B.jpeg
    219,6 KB · Görüntüleme: 536
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok teşekkür ederim kurulum başladı ama başta görünen EFI ve driver CD adlı kısımlar kayboldu bir sıkıntı olur mu? EFI bilmiyorum da drivercdnin yok olması sıkıntı olmasın.
Sorun yok hocam. Sıkıntı çözülmüş. Sistem açıldığında bir bakın duruma göre tekrar yardımcı olurum.

Hocam çok teşekkür ederim kurulum başladı ama başta görünen EFI ve driver CD adlı kısımlar kayboldu bir sıkıntı olur mu? EFI bilmiyorum da driverCDnin yok olması sıkıntı olmasın

Onlar üreticiniz tarafından oluşturulan bölümler içinde büyük ihtimalle driver dosyaları vardı fakat driver yüklemeyi biliyorsanız bir problem olmaz internete laptopunuzun modelini yazarak bulabilirsiniz.

Bugün yeni bir FreeDOS laptop aldım. Bu hatanın aynısı karşıma çıktı. Merak ettiğim konu acaba bu bilgisayar daha önce kullanıldı mı? Çünkü biraz araştırdığımda genellikle format atarken bu hatayla karşılaşılıyormuş. Ürünün kutusunda da bant kesilmişti. Bilgisayarın sıfır olup olmadığını anlayamadım. Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Ona göre iade edeceğim.
Daha önce klasik kurulum yapılmış, şimdi UEFİ kurulum yapıldı.
Diskin tamamen silinip formatlanması daha iyi olur, silinen kısımlar önemli değil.

Dosya Ekleri

• IMG_9408.jpeg
    IMG_9408.jpeg
    177,8 KB · Görüntüleme: 502
Hocam az önceki gibi yapın komut satırına ulaşın ve bu kodları adım adım çalıştırın
Kod:
diskpart
list disk
select disk x ( x kısmına seçeceğin diskin numarasını yaz )
convert gpt

İyi günler hocam aynı şeyi yaptım ve bu hatayı aldım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-01-08 at 15.40.35.jpeg
    WhatsApp Image 2024-01-08 at 15.40.35.jpeg
    182,9 KB · Görüntüleme: 479

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı