Hocam bunlar yapılmasa zaten W11 kurulum gerekesinimlerini karşılamıyor hatası verir format başlamaz nitekim durum böyle zaten.
Şimdi birinci sorun UEFI başlama PC'yi hiç açamama sorununu çözdüm.
Nasıl mı?
Konuda belirttiğim gibi N11'den aldığım anakartı söküp vatandan yine aynısı Z790'e Gaming ASUS aldım.
İkisi arasında şu fark vardı.
Biri geç yani ilki geç bot ediyor OC modda hata donma vs yapıyordu.
Vatandan aldığım ise aynı BIOS'lara sahip her ikisi de vatandan aldığım hızlı rashlıyor OC mod süper artı süper burada anladıkki OC performansı RAM işlemciden daha çok anakartla alakalı işlemciye delitte yapsan anakartlar aynı kalitede değil.
ASUS'un ürün gamı çok olduğu için dersine iyi çalışmıyor. Bu çok net.
Vatandan aldığım anakarttaki UEFI başlangıc sorununu anakartın BIOS yazılımını en temelden başlatıp tek tek en üste kadar güncelledim.
Diceksinizki son son sürümü atmanız yeterli olurdu tmp temizleseydin yaptım zaten olmadı.
Ama böyle yapınca bu sorun kalkdı.
ASUS Z690 nı Z790'a klonlamış ama çok küçük farklar var bu farkların argesini doğru yapmamış.
Benim fikrim bu yönde.
Şu anda Windows'u açabiliyorum yine hata var. Minidump da bakacağız bakalım başka ne derdi var.
Sonunda pc yi açtım lakin windbg yi açtıkdan birkaç saniye sonra kendi kendine kapanıyor.
Sanki ram hatası varmış gibi.
Kaldıki ramlarıda vatandan birdaha sıfır XPG cl34 7200 mhz almıştım.
Windbg kullana bilen arkadaşlar var ise lütfen bakabilirmi hataya neden olan sorunu bildirirse mutlu olurum.
Minidump Dosyaları