Windows 11 laptop ile Windows 10 geçilirse Valorant performansı artar mı?

q6djrhan

Femtopat
Daha fazla  
Laptopum da Windows 11 yüklü olarak gelmişti, alalı uzun zaman oldu.
Sistem özelliklerim yukarıda yazdığım gibi çok da iyi bir laptop değil fakat Valorant'ta 80FPS alıyorum. Acaba Windows 10'a düşūrürsem FPS düşmesi sorunum veya FPSm artar mı? Ne gibi avantajlarım var vb.
Yardımcı olursanız memnun olurum.
Güncelleme desteğinin kesileceğini biliyorum.
i5 1135G7 CPU var.

Sistem özelliklerim yukarıda yazdığım gibi çok da iyi bir laptop değil fakat Valorant'ta 80FPS alıyorum. Acaba Windows 10'a düşūrürsem FPS düşmesi sorunum veya FPSm artar mı? Ne gibi avantajlarım var vb.
i5 1135G7 CPU var.
İşlemcim win 10 u destekler diye düşünüyorum ama yinede kontrol ederim

Intel iris xe grafik ekran kartı var

Son düzenleme:
i5 1135G7 CPU var.

İşlemcim Windows 10'u destekler diye düşünüyorum ama yine de kontrol ederim

Intel Iris Xe grafik ekran kartı var

Windows 11-10 arasında performans farkı hiç görmedim. Windows 11 mi 10 mu deyince herkes Windows 10 övmeye başlıyor bu forumda. 80 FPS'yi 100'e falan çıkartırsınız fakat bilgisayarınız 60Hz ise belki dropları engellersiniz o kadar. Ayrıca Windows 11'de de bu FPS arttırmasını yapabilirsiniz.

Windows 11-10 arasında performans farkı hiç görmedim. Windows 11 mi 10 mu deyince herkes Windows 10 övmeye başlıyor bu forumda. 80 FPS'yi 100'e falan çıkartırsınız fakat bilgisayarınız 60Hz ise belki dropları engellersiniz o kadar. Ayrıca Windows 11'de de bu FPS arttırmasını yapabilirsiniz.
CPU kullanımı vs normal 8gb ram olduğu için bu aralar mavi ekran fln yemeye başladım mavi ekran çözülürmü sence?

CPU kullanımı vs normal 8gb ram olduğu için bu aralar mavi ekran fln yemeye başladım mavi ekran çözülürmü sence?
Hocam 8gb ram Windows 11 için az geliyor olmalı. Yani windows 10 geçip tüm sistem animasyonlarını arkaplan uygulamalarını kaparsanız daha iyi performans alırsınız.
Windows 11deki kenardaki yumuşaklıklar Nvidia için 1000 serisi üstündeki kartlar için pek sorun olmuyor ama bu gücün altındaki kartlar için biraz daha zorlayıcı oluyor.

Hocam 8 GB RAM Windows 11 için az geliyor olmalı. Yani Windows 10 geçip tüm sistem animasyonlarını arka plan uygulamalarını kaparsanız daha iyi performans alırsınız.

Windows 11'deki kenardaki yumuşaklıklar NVIDIA için 1000 serisi üstündeki kartlar için pek sorun olmuyor ama bu gücün altındaki kartlar için biraz daha zorlayıcı oluyor.

11 kurulu laptop zaten 11'e uyumludur. Evet dediğiniz gibi eski laptoplar için Windows 11 uygun değil fakat Windows 10 da öyle patates bilgisayarlar için iyi değil.

11 kurulu laptop zaten 11'e uyumludur. Evet dediğiniz gibi eski laptoplar için Windows 11 uygun değil fakat Windows 10 da öyle patates bilgisayarlar için iyi değil.
Anti-cheat kullanan oyunlar oynamayacaksa linux en iyisi olur. Windows 10'un önceki sürümlerine göre ve linux dağıtımlarına göre çok daha fazla disk gücü ve işlemci gücü gerektirdiği doğru 😊

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı