Windows 11 mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

xbatuhank

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 3050
İşlemci
AMD Ryzen 5600H
Son birkaç gündür onlarca mavi ekran hatası aldım ve PC artık neredeyse açılmıyor. Minidump dosyalarını tarayacaktım ama oluşmadığını fark ettim. Minidump Dosyalarını Paylaşın denedim ancak yine de minidump dosyaları oluşmadı. BIOS ve tüm sürücüler güncel. Aldığım mavi ekran hataları: CRITICAL_PROCESS_DIED ve stop code.
"0xc000021a". Güvenli modda donanımları kontrol ettim sorun yok görünüyor.

20250220_162415.jpg

20250220_184208.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Son birkaç gündür onlarca mavi ekran hatası aldım ve PC artık neredeyse açılmıyor. Minidump dosyalarını tarayacaktım ama oluşmadığını fark ettim. Minidump Dosyalarını Paylaşın denedim ancak yine de minidump dosyaları oluşmadı. BIOS ve tüm sürücüler güncel. Aldığım mavi ekran hataları: CRITICAL_PROCESS_DIED ve stop code.
"0xc000021a". Güvenli modda donanımları kontrol ettim sorun yok görünüyor.

Eki Görüntüle 2428477

Eki Görüntüle 2428478
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güvenlik ve Bakım\Güvenilirlik İzleyicisi

Buraya girerek mavi ekran aldığınız gün ve saatleri kendinizce filtreleyin. (Kırmızı çarpı olanlar)
Büyük ihtimalle alt tarafta "Donanım hatası" göreceksiniz. Ona çift tıklayıp içine girin ve buraya bir ekran görüntüsü atın bakalım.

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güvenlik ve Bakım\Güvenilirlik izleyicisi.

Buraya girerek mavi ekran aldığınız gün ve saatleri kendinizce filtreleyin. (kırmızı çarpı olanlar)
Büyük ihtimalle alt tarafta "donanım hatası" göreceksiniz. Ona çift tıklayıp içine girin ve buraya bir ekran görüntüsü atın bakalım.

Güvenilirlik izleyicisine girdiğimde bu şekilde kritik olaylar yazıyor olay görüntülüyecisinde Kernel Power 41 sorunuyla bağlantılı olduğunu gördüm. Sorunu araştırdığımda pek çok nedenin olabileceğini gördüm. Donanımsal bir sorun olma ihtimali yüksekmiş. Böyleyse laptopta sıkıntı oluşturacak bir problem.
Ekran görüntüsü 2025-02-20 201545.png
Ekran görüntüsü 2025-02-20 201636.png
Ekran görüntüsü 2025-02-20 201434.png

Güvenilirlik izleyicisine girdiğimde bu şekilde kritik olaylar yazıyor olay görüntülüyecisinde Kernel Power 41 sorunuyla bağlantılı olduğunu gördüm. Sorunu araştırdığımda pek çok nedenin olabileceğini gördüm. Donanımsal bir sorun olma ihtimali yüksekmiş. Böyleyse laptopta sıkıntı oluşturacak bir problem.Eki Görüntüle 2428567Eki Görüntüle 2428568Eki Görüntüle 2428569
Buradan pek bir şey çıkmaz. Şöyle bir argüman buldum bir dener misiniz?

Öncelikle bu hatayı tetikliyor olabilecek uygulama ve hizmetlerden arınmak için clean boot yapalım. (Linkteki adımları takip ederek yapabilirsiniz.)

How to perform a clean boot in Windows - Microsoft Support

Ardından Windows tuşu + R tuşlarına birlikte basarak çalıştırı açalım ve taskschd.msc yazalım ve entera basalım. Açılan pencerede sol taraftaki Görev zamanlayıcı kitaplığına tıklayalım. Tıkladığınızda orta kısıma gelen görevlerin tamamını seçip önce sonlandıralım ardından silelim.

Öncelikle bu hatayı tetikliyor olabilecek uygulama ve hizmetlerden arınmak için clean boot yapalım. (Linkteki adımları takip ederek yapabilirsiniz.)

Ardından Windows tuşu + R tuşlarına birlikte basarak çalıştırı açalım ve taskschd.msc yazalım ve entera basalım. Açılan pencerede sol taraftaki Görev zamanlayıcı kitaplığına tıklayalım. Tıkladığınızda orta kısıma gelen görevlerin tamamını seçip önce sonlandıralım ardından silelim.
Dediklerinizi yaptım hocam. Şuan bir sıkıntı yok gibi. Biraz kullanayayım bir durum raporu daha yaparım.

Çok teşekkür ederim. Dedinizi yaptıktan sonra hata almadım. Saygılarımla.

Bunu yaptıktan sonra bir daha hata almadım hocam çok teşekkür ediyorum.

Dediklerinizi yaptım hocam. Şuan bir sıkıntı yok gibi. Biraz kullanayayım bir durum raporu daha yaparım.

Hocam tam bunu yazdıktan sonra yine hata aldım. Şarj adaptörünü çıkardıktan hemen sonra oldu. Şarj cihazı takılıyken bu hatayı almıyorum. Sanırım bataryayla ilgili bir sorun olabilir.

Son düzenleme:

Hocam tam bunu yazdıktan sonra yine hata aldım. Şarj adaptörünü çıkardıktan hemen sonra oldu. Şarj cihazı takılıyken bu hatayı almıyorum. Sanırım bataryayla ilgili bir sorun olabilir.
Bunu birkaç kez denediniz mi? Her çıkardığınızda veriyor mu bu hatayı?

Hocam sağ olun baktım olmuyor en sonunda yeniden kurdum Windows'u, driverları güncelledim. Bir sıkıntı olmaz daha.

Hocam Kernel 41 hatası verdi yine sorunun donanımsal olduğuna eminim bi servise vermekten başka opsiyon kalmadı galiba. Bataryasında bir sorun olabilirmiş.

Son düzenleme:
Hocam sağ olun baktım olmuyor en sonunda yeniden kurdum Windows'u, driverları güncelledim. Bir sıkıntı olmaz daha.

Hocam Kernel 41 hatası verdi yine sorunun donanımsal olduğuna eminim bi servise vermekten başka opsiyon kalmadı galiba. Bataryasında bir sorun olabilirmiş.
Bataryayı birkaç günlüğüne söküp kullanmayı denediniz mi hiç?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı