Windows mavi ekran hatası

Tolga3737

Femtopat
Birkaç haftadır mavi ekran hatası alıyorum. Mavi ekran hatası aldıktan sonra %100 oluyor ama bilgisayar kendini yeniden başlatmıyor.
Minidump dosyaları: mindump.rar
İşletim sistemim:

AMD Athlon(tm) X4 860K 3.70 GHz
NVIDIA GT 420
4 GB RAM 1600 MHz
Windows 10 Pro

Son düzenleme:
1) Memtest86 testi uygulayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2) GPU-Z kaldırın.

3) VM Virtual Box kaldırın.

4) Aşağıdaki rehberi okuyun ve uygulayıp sonuçları paylaşın.

5) BIOS güncelleyin. En güncel BIOS dosyanızı aşağıdan indirip yükleyebilirsiniz.

6) Ses sürücünüzü DDU ile silip aşağıdan indireceğiniz driverı yükleyin.
Ses driverı için tıkla!

7) MSI Afterburner kaldırın.

Son düzenleme:
G/Ç hatası görüyorum. Bu hata genellikle sabit sürücü veya belleklerde soruna işaret eder, zaten bazı mavi ekranlarda memory_corruption yani belleklerde bozulma olduğu yazıyor.
Kod:
3: kd> !error 00000000c0000006
Error code: (NTSTATUS) 0xc0000006 (3221225478) - 0x%p adresindeki y nerge, 0x%p bellek adresine ba vurdu. Gerekli veriler, 0x%x G/  hata durumu y z nden belle e yerle tirilmedi.

@Enes3078 'in dediklerine ek olarak, bir de HD Tune ile bütün disklere "Error Scan" yapın. Ayrıca HDD Sentinel yazılımından bütün disklerin ekran görüntüsünü atarsanız iyi olur.

1) Memtest86 testi uygulayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2) GPU-Z kaldırın.

3) VM Virtual Box kaldırın.

4) Aşağıdaki rehberi okuyun ve uygulayıp sonuçları paylaşın.

5) BIOS güncelleyin. En güncel BIOS dosyanızı aşağıdan indirip yükleyebilirsiniz.

6) Ses sürücünüzü DDU ile silip aşağıdan indireceğiniz driverı yükleyin.
Ses driverı için tıkla!

7) MSI Afterburner kaldırın.

Söylediğiniz bütün uygulamaları kaldırdım.Memtest86 ve bios güncellemek dışında hepsini yaptım.Bios u bu akşam güncellerim.Güncelledikten sonrada memtest86 testini uygularım ve bilgisayarı test ederim ve size geri dönüş yaparım. Sys testi sonucu:
Ekran Görüntüsü (86).png

G/Ç hatası görüyorum. Bu hata genellikle sabit sürücü veya belleklerde soruna işaret eder, zaten bazı mavi ekranlarda memory_corruption yani belleklerde bozulma olduğu yazıyor.
Kod:
3: kd> !error 00000000c0000006
Error code: (NTSTATUS) 0xc0000006 (3221225478) - 0x%p adresindeki y nerge, 0x%p bellek adresine ba vurdu. Gerekli veriler, 0x%x G/  hata durumu y z nden belle e yerle tirilmedi.

@Enes3078 'in dediklerine ek olarak, bir de HD Tune ile bütün disklere "Error Scan" yapın. Ayrıca HDD Sentinel yazılımından bütün disklerin ekran görüntüsünü atarsanız iyi olur.
Sizinde dediğiniz gibi hd tune pro yu indirdim ve testi yaptım.İstediğiniz test sonucu ve sentinelin genel bir ekran görüntüsü:

Ekran Görüntüsü (88).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Söylediğiniz bütün uygulamaları kaldırdım. Memtest86 ve BIOS güncellemek dışında hepsini yaptım. BIOS'u bu akşam güncellerim. Güncelledikten sonrada Memtest86 testini uygularım ve bilgisayarı test ederim. SYS testi sonucu:

Tamam. Ben bu mesajı yazıyorum ki bu mesajdan sonra bildiriminiz gelsin. BIOS güncelleyip Memtest86 testi uyguladıktan sonra Memtest86 testini paylaşın. Bu işlemler bitince sorunun çözülüp çözülmediğini belirtirseniz iyi olur.

Tamam. Ben bu mesajı yazıyorum ki bu mesajdan sonra bildiriminiz gelsin. BIOS güncelleyip Memtest86 testi uyguladıktan sonra Memtest86 testini paylaşın. Bu işlemler bitince sorunun çözülüp çözülmediğini belirtirseniz iyi olur.
Peki harddiskim sağlam mı çünkü orda bir tane kırmızı kare gördüm bir sorun çıkarır mı?

Peki harddiskim sağlam mı çünkü orda bir tane kırmızı kare gördüm bir sorun çıkarır mı?
Evet o da yakın zamanda sorun çıkartır. En yakın sürede yeni bir HDD/SSD almanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı