Windows 11 mavi ekran veriyor ve ekran karıncalanıyor

SirMrPolarBear

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Hi-Level Nvidia 1660Ti
AMD Ryzen 5500
XPG D35 8+8 3200 Mhz 16CL Ram
Msi MAG A600N 600 Watt 80+ Psu
Gigabyte B450 M H
RAM
Xpg D35 8+8
SSD veya HDD modeli
Kioxa G2
Ekran kartı
1660Ti
Anakart
Gigabyte B450 M H
İşlemci
Ryzen 5 5500
Bugün saat öğlen 4 sularında YouTube bakarken birden bilgisayar mavi ekran verdi. Bilgisayar kendi kendine kapanmadı. Mavi ekranda takılı kaldı. Kendim tuşuna basıp kapattım. Tekrar açtığımda ses driverım çalışmıyordu. Tekrar kurdum ardından saat gece 12'de CS2 girdiğimde birdenbire karıncalı bir ekran çıktı ve yine kendi kendine kapanmayınca ben tuşundan kapattım. Şunu da ekleyim iki seferde de sistem çöktüğü gibi acayip rahatsız edici bir ses çıkıyor kulaklığımdan ve tekrar açıldığında yine ses driverim bozulmuştu. Tekrar kurdum, aynı gün içinde iki kere böyle olunca paranoyaklık başladı. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Karıncalı ekranın fotoğrafını buraya yükleyemedim. Dosya boyutundan ötürü yüklenemedi yazıyor. Neye benziyor diye sorarsanız siyah beyaz televizyon karıncalanmasının renkli versiyonu.

Dediğiniz üzere ses driver yüzünden olabilir aygıtın ismi nedir?

Dediğiniz üzere ses driver yüzünden olabilir aygıtın ismi nedir?
sorun ramler çıktı memtest86 yapıyorum şu anda 1215 error yazıyor ve halen daha artıyor

RAM frekanaslarıyla oynadınız mı?
RAM frekanslarını normal ayarlarına çekin RAM'leri temizleyip anakart slotuna takın
Sonra Memtest'i çalıştırın eğer tekrardan sorun bulursa sıkıntı RAM'lerdedir.

RAM frekanaslarıyla oynadınız mı?
RAM frekanslarını normal ayarlarına çekin RAM'leri temizleyip anakart slotuna takın
Sonra Memtest'i çalıştırın eğer tekrardan sorun bulursa sıkıntı RAM'lerdedir.
şu an test halen devam ediyor iptal etsem sıkıntı olur mu bide neyle temizlemeliyim ?

Siz yine de iptal etmeyin RAM'i silgiyle temizleyin. Anakart temizleme sprayiniz varsa slot girisine sıkabilirsiniz.

Siz yine de iptal etmeyin RAM'i silgiyle temizleyin. Anakart temizle sprayiniz varsa slot girisine sıkabilirsiniz.

Anakart temizleme spreyim yok ne yazık ki başka bir yöntem var mı onun yerine?

Hayır ama siz yine de silgiyle raminizin bakır kısmını temizleyin slotun yerlerini degisitirip takın. RAM frekansları ile oynamadınız degil mi?

Hayır ama siz yine de silgiyle raminizin bakır kısmını temizleyin slotun yerlerini degisitirip takın.

Tamamdır teşekkür ederim.

Hayır ama siz yine de silgiyle raminizin bakır kısmını temizleyin slotun yerlerini degisitirip takın. RAM frekansları ile oynamadınız degil mi?

Dediğiniz gibi silgiyle bakır kısmını temizledim ikisinin de sadece bir tanesini takıp Memtest'e tekrar soktum ve problem çıkmadı fakat diğerini takıp denediğimde memtest daha başında ve 65 tane hata kodu verdi bile.

Son düzenleme:
İki slotta denediniz degil mi? Sorunlu RAM'i.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…