Çözüldü Windows 11 mavi ekran vermeye başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

windows1281

Picopat
Daha fazla  
RAM
8 GB 4800Mhz
SSD veya HDD modeli
512 GB SSD - GPT
Ekran kartı
Nvidia GeForce RTX 3050 Laptop GPU
Anakart
Asus Tuf Gaming A15 FA506NC v1.0
İşlemci
AMD Ryzen 5 7535HS with Radeon Graphics
Merhabalar. Son günlerde Windows 11 kullanırken 2 tane mavi ekran aldım. 1. mavi ekrandan sonra aygıtlarımı Windows'u güncelledim sonra yine bir mavi ekran verdi. Sizce ileride sıkıntı olur mu?

1. mavi ekran stop code:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
2. mavi ekran stop code:
FAULTY_HARDWARE_CORRUPTED_PAGE

Sizce ne yapmam lazım?

Merhaba. Son günlerde Windows 11 kullanırken 2 tane mavi ekran aldım. 1. mavi ekrandan sonra aygıtlarımı Windows'u güncelledim sonra yine bir mavi ekran verdi. Sizce ileride sıkıntı olur mu?

1. mavi ekran stop code:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
2. mavi ekran stop code:

Sizce ne yapmam lazım?
Birde ben Sanal makinelerle uğraşıyorum da hepsi de zaten usb min içinde sıkıntı heralde ondan değildir değil mi?

Son düzenleme:
Çözüm
Merhabalar. Son günlerde Windows 11 kullanırken 2 tane mavi ekran aldım. 1. mavi ekrandan sonra aygıtlarımı Windows'u güncelledim sonra yine bir mavi ekran verdi. Sizce ileride sıkıntı olur mu?

1. mavi ekran stop code:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
2. mavi ekran stop code:

Sizce ne yapmam lazım?

Birde ben Sanal makinelerle uğraşıyorum da hepsi de zaten usb min içinde sıkıntı heralde ondan değildir değil mi?
Arkadaşlar sorun bilgisayarın markası ASUS olduğu için ASUS olmayan marka ekran kartından kaynaklanıyormuş ekran kartı sorunları. DDU ile bütün ekran kartı driverlarını silip ASUS bilgisayarım için yapılan driverları ASUS destek sitesinden indirdim. Şimdi sorunum çözüldü. Sadece AMD Software ve NVIDIA sürücü sürümü 2024'ten kalma. Galiba driverları destek sitesine 2024'de koymuşlar. Ben AMD Software ve NVIDIA sürücü sürümünü güncellerim.
@windows1281

@windows1281

@turko35408
Sanırım bu dosyayı kastediyorsunuz. Boyutu da neredeyse 2 GB olmuş.
Minidump link: Minidump

362 MB'lık minidump dosyası. :)

Hocam DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

Paylaştığınız dosya memory.dump dosyası. C:\Windows altına bakın. Oluşmuşsa paylaşın minidump dosyasını.

Son düzenleme:

Paylaştığınız dosya memory.dump dosyası. C:\Windows altına bakın. Oluşmuşsa paylaşın minidump dosyasını.
@turko35408
Oluşmamış Minidump klasörü.

@turko35408
Tamamdır hocam Windows'u Güvenli Mod'da açıp DDU ile ekran kartı driveri silip sonra Güvenli Mod olmadan tekrar yeniden başlatıp attığınız linkteki kendi ekran kartıma göre seçtiğim driveri kurarsam sorunum çözülecek mi?

Tamamdır hocam. Siz ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

@turko35408
Oluşmamış Minidump klasörü.

@turko35408
Tamamdır hocam Windows'u Güvenli Mod'da açıp DDU ile ekran kartı driveri silip sonra Güvenli Mod olmadan tekrar yeniden başlatıp attığınız linkteki kendi ekran kartıma göre seçtiğim driveri kurarsam sorunum çözülecek mi?
Büyük olasılıkla evet. Memory.dump analizine göre ekran kartı sürücü sorunu...

1750107545690.png

Tamamdır hocam. Siz ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

Büyük olasılıkla evet. Memory.dump analizine göre ekran kartı sürücü sorunu...

Eki Görüntüle 2514271
@turko35408
Şu anda Güvenli Modda DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırdım ve normal modda bilgisayar açıldı ekran kartı sürücüsünü de şimdi kuruyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı