Çözüldü Windows 11 "MEMORY_MANAGEMENT" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11
Katılım
22 Mayıs 2021
Mesajlar
11.728
Makaleler
12
Çözümler
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Elixir DDR 2 400 MHz 2 GB, Adata DDR 2 400 MHz. Çift kanal çalışıyorlar.
SSD veya HDD modeli
GIGABYTE GP-GSTFS31120GNTD
Ekran kartı
NVIDIA Geforce GT 710
Anakart
ASUS P5KPL-AM SE
İşlemci
Intel Pentium Dual Core E5200
Merhaba. Bir süredir oyun oynarken ya da masaüstünde gezinirken birden "MEMORY_MANAGEMENT" hatasıyla karşılaşıyorum. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? RAM belleklerden şüpheleniyorum ama Windows bellek tanılama herhangi bir sorun bulamadı RAM belleklerde.

Minidump dosyası:

 
Son düzenleme:
Çözüm
Sorunun bellek kaynaklı olduğuna eminiz. Kitlerde arıza olduğunu düşünmüyorum dolayısıyla tek tek test ederseniz sorun çıkacağını sanmıyorum. Beraber çalışabilmeleri için bellek kontrolcüsü voltajını ayarlamak gerekebilir.
Belleklere OCCT ile 1 saat boyunca stres testi yapın. Bellek tanılama ve Memtest gibi programlar arızalı modülleri arar ama sorun her zaman bir arıza kaynaklı olmayabilir. Tanımlı frekans ve gecikme değerlerinin yol açtığı bir problem varsa bunu tespit etmenin yolu stres testinden geçiyor.
 
@Plyra merhaba. OCCT 6.2.0 sürümü üzerinden bellek testi gerçekleştirdim ve 13. dakikada DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası aldım, bilgisayarı yeniden başlattım ve yeniden teste başladım, o sırada yan odada işlerim vardı ve ekran başında değildim.

Ben ekran başında değilken bilgisayar zannedersem yine mavi ekran vermiş ve kendini yeniden başlatmış, açık olan programların hepsi kapalıydı. O dakikalarda da bir minidump dosyası oluşmuş:

 
@Plyra

1655810061352.png

1655810102701.png
 
BIOS'a girip bellekleri elinizle 400 MHz, 5-5-18-23 ve 1.8V olacak şekilde ayarlayın. Yine stres testi yapın.
 
Bellekler ile ilgili o kadar ayrıntılı bir BIOS'a sahip değilim. Sadece 1.8V voltaj ayarını ayarladım. Stres testini yeniden yapıyorum.

10 dakika sonra gelen düzeltme: Evet, dördüncü dakikadan itibaren OCCT hata buldu, ardından hata sayısı sekizinci dakikaya kadar üçe yükseldi. Birkaç saniye sonra da sistem kilitlendi ve yine DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatasını aldım.
 
Son düzenleme:
Sorunun bellek kaynaklı olduğuna eminiz. Kitlerde arıza olduğunu düşünmüyorum dolayısıyla tek tek test ederseniz sorun çıkacağını sanmıyorum. Beraber çalışabilmeleri için bellek kontrolcüsü voltajını ayarlamak gerekebilir.
 
Çözüm
@Plyra yardım için çok teşekkürler ama ne yazık ki BIOS'um çok eski ve ilkel birkaç ayardan fazla ayara sahip değilim. Kitleri teker teker stres testine soktum, Adata ile bir saat sorunsuz geçti ama Elixir RAM bellekte beşinci dakikada sistem mavi ekran verdi. Artık sorunun bellek kaynaklı olduğuna ve beraber uyumlu bir şekilde çalışamadıklarına emin oldum.

Şu anda sistem çok eski ve benim için internette gezinmek dışında çok da işlevi yok. Üzerinde fazla durmayacağım ve bu mavi ekran hatası benim moralimi çok da bozmuyor, birkaç günde bir rastgele zamanlarda mavi ekran alıyorum. Zaman ayırdığın için yeniden teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı