İki dediğiniz de yanlış. 2.de Linux’ta Valve oyunlarının hepsini ve AC gerektirmeyen tüm oyunları oynayabilirsiniz.Linux daha çok yazılımcılara hitap eden bir işletim sistemi çoğu oyunu orada oynayamazsınız ama akıcı mı dersek çok akıcı ama oyun için Windows 11.
Sorum basit. Oyun için hangisi daha iyi işletim sistemi?
Hayır, Proton ile çalıştırılan AC’siz oyunlarda bile Linux’un genel olarak daha iyi performans verdiği gözleniyor.Oynadığınız oyunlara bağlı olarak cevabı değişebilecek bir soru bu.
Eğer oynadığınız oyunlar CS:GO, Minecraft gibi yerel Linux desteği olan oyunlarsa bu tür oyunlarda Linux tarafı dahs iyi performans sergiler. Aynı şekilde proton ile Gold ve platin statüdeki oyunları da Linux üzerinde rahatlıkla oynarsınız.
Ama desteği olmayan veya proton ile Silver ve altı statüdeki oyunlar için Windows çok daha uygundur.
Ayrıcs ne kadar yüksek statüsüsü olursa olsun, anticheat barındıran ve protonla oynanan oyunlar için proton yerine Windows çok daha iyi bir tercih.
İki dediğiniz de yanlış. 2.de Linux'ta Valve oyunlarının hepsini ve AC gerektirmeyen tüm oyunları oynayabilirsiniz.
Linux daha çok yazılımcılara hitap eden bir işletim sistemi çoğu oyunu orada oynayamazsınız ama akıcı mı dersek çok akıcı ama oyun için Windows 11.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.