Windows 11 mi? Windows 10 mu?

Eki Görüntüle 2117673

Bunu yaparsam her şeyi silip mi geçiyor yoksa her şeyi saklayıp mı geçiyor biliyor musun?

Bu şekilde kurma, temiz kurulum yap.

Windows 12, 16 GB RAM isteyecekmiş sanırım. Frekans TV'den gördüm ne kadar doğru bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu şekilde kurma, temiz kurulum yap.

Windows 12, 16GB RAM isteyecekmiş sanırım. Frekans TV'den gördüm ne kadar doğru bilmiyorum.
Zaten artık 8GB RAM'li makineler yavaş yavaş azalıyor, 16GB standart olacak, 32GB oyun makineleri için bir gereklilik olacak. Önümüzdeki 5 sene için konuşuyorum.

Zaten artık 8 GB RAM'li makineler yavaş yavaş azalıyor, 16 GB standart olacak, 32 GB oyun makineleri için bir gereklilik olacak. Önümüzdeki 5 sene için konuşuyorum.

Minimum 16 GB olur, 24 GB önerilir bana kalırsa. Ben 32 GB kullanıyorum, valla 100 tane sekme açıyorum mis gibi.

Dostum windows 10'nun sistem gereksinimi ile Windows 11'in sistem gereksinimleri ortada. Sormamız gereken şu Windows 11 bana ne katıyor? Aslında hiç bir şey katmıyor. Ağzına kadar reklam, popup gereksiz işlemler ve uygulamalar yığını. Benim PC freedos olsa windows 10 kurardım. Hatta bazen gaza gelip lisansı bile yakasım geliyor. Windows 12'de galiba kallavi bir işletim sistemi olacakmış ve bazı bilgisayarlar geçebilecekmiş. Microsoft zaten hep bu kafadan kaybetti Mac gibi sade stabil çalışan işletim sistemi yerine karışık olan işleri zaten karışık bir hale getiriyor. 16 GB ram'i arka planda nasıl kullanacak bilemiyorum ama umarım 38 tane ''exolorer.exe'' arka planda açmaz. Bana yapay zeka saçmalığı gibi geliyor. Yazılımcılara kod yazarken, grafikerler çizim felan yaparken yardımcı olacak galiba. Standart kullanıcı yapay zekayı ne yapsın. Yazılım desteği versinler ben Windows XP kurarım o kadar söyleyim.

Bu masaüstünde sağ tık yapıyorum, saydam menu cok gec acılıyor. Daha fazla gosterdekı klasık Windows menusu salıse ıle acılıyor. Su saçma salak gradyan efektler olmasa cok daha hızlı olacak.

Yapay zekayı açma kapama özelliği veya yapay zeka olmayan bir sürümünü getirirlerse kullanılır aslında. Açıkçası güvenlik güncellemesi almaya devam etse hala Windows 7 kullanıyor olurdum. Çok stabil bir sürümdü Windows 7.

Tabi ki aklın yolu bir. Hiç gereği olmayan uygulamaları, hayatımda kullanmayacağım işlemleri, nasıl olsa çöker diye çöken işlemlerin yedeklerini, açmayacağım uygulamaların önbelleklerini sürekli açık tutup çalıştırmaya ne gerek var. Bence bu global bir enerji sorunu. Biz bunları bulup kapatıyoruz ama standart kullanıcı bunlardan habersiz. Milyarlarca kw enerji sırf Microsoft reklam geliri kazanacak diye heba ediliyor. Karbon emisyonlarına girmiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…