Windows 11 mi? Windows 10 mu?

Eki Görüntüle 2117673

Bunu yaparsam her şeyi silip mi geçiyor yoksa her şeyi saklayıp mı geçiyor biliyor musun?

Bu şekilde kurma, temiz kurulum yap.

Windows 11 zaten Windows 10 kerneli üzerine inşa edilmiş, ancak arayüz bana çok hantal geldi. Bunu yazılım sektörü içinde birçok UX/UI geliştiriciden de duydum. Defalarca deneyimleme şansım oldu ne yazık ki Windows 11 hoş görünse de bir Windows 10 seriliğine sahip değil. Umudumuz Windows 12'ye kaldı.

Windows 12, 16 GB RAM isteyecekmiş sanırım. Frekans TV'den gördüm ne kadar doğru bilmiyorum.

Son düzenleme:
Dostum windows 10'nun sistem gereksinimi ile Windows 11'in sistem gereksinimleri ortada. Sormamız gereken şu Windows 11 bana ne katıyor? Aslında hiç bir şey katmıyor. Ağzına kadar reklam, popup gereksiz işlemler ve uygulamalar yığını. Benim PC freedos olsa windows 10 kurardım. Hatta bazen gaza gelip lisansı bile yakasım geliyor. Windows 12'de galiba kallavi bir işletim sistemi olacakmış ve bazı bilgisayarlar geçebilecekmiş. Microsoft zaten hep bu kafadan kaybetti Mac gibi sade stabil çalışan işletim sistemi yerine karışık olan işleri zaten karışık bir hale getiriyor. 16 GB ram'i arka planda nasıl kullanacak bilemiyorum ama umarım 38 tane ''exolorer.exe'' arka planda açmaz. Bana yapay zeka saçmalığı gibi geliyor. Yazılımcılara kod yazarken, grafikerler çizim felan yaparken yardımcı olacak galiba. Standart kullanıcı yapay zekayı ne yapsın. Yazılım desteği versinler ben Windows XP kurarım o kadar söyleyim.

Windows 11 zaten Windows 10 kerneli üzerine inşa edilmiş, ancak arayüz bana çok hantal geldi. Bunu yazılım sektörü içinde birçok UX/UI geliştiriciden de duydum. Defalarca deneyimleme şansım oldu ne yazık ki Windows 11 hoş görünse de bir Windows 10 seriliğine sahip değil. Umudumuz Windows 12'ye kaldı.

Bu masaüstünde sağ tık yapıyorum, saydam menu cok gec acılıyor. Daha fazla gosterdekı klasık Windows menusu salıse ıle acılıyor. Su saçma salak gradyan efektler olmasa cok daha hızlı olacak.

Dostum Windows 10'nun sistem gereksinimi ile Windows 11'in sistem gereksinimleri ortada. Sormamız gereken şu Windows 11 bana ne katıyor? Aslında hiçbir şey katmıyor. Ağzına kadar reklam, popup gereksiz işlemler ve uygulamalar yığını. Benim PC FreeDOS olsa Windows 10 kurardım. Hatta bazen gaza gelip lisansı bile yakasım geliyor. Windows 12'de galiba kallavi bir işletim sistemi olacakmış ve bazı bilgisayarlar geçebilecekmiş. Microsoft zaten hep bu kafadan kaybetti Mac gibi sade stabil çalışan işletim sistemi yerine karışık olan işleri zaten karışık bir hale getiriyor. 16 GB RAM'i arka planda nasıl kullanacak bilemiyorum ama umarım 38 tane ''exolorer.exe" arka planda açmaz. Bana yapay zeka saçmalığı gibi geliyor. Yazılımcılara kod yazarken, grafikerler çizim falan yaparken yardımcı olacak galiba. Standart kullanıcı yapay zekayı ne yapsın. Yazılım desteği versinler ben Windows XP kurarım o kadar söyleyim.

Yapay zekayı açma kapama özelliği veya yapay zeka olmayan bir sürümünü getirirlerse kullanılır aslında. Açıkçası güvenlik güncellemesi almaya devam etse hala Windows 7 kullanıyor olurdum. Çok stabil bir sürümdü Windows 7.

Yapay zekayı açma kapama özelliği veya yapay zeka olmayan bir sürümünü getirirlerse kullanılır aslında. Açıkçası güvenlik güncellemesi almaya devam etse hala Windows 7 kullanıyor olurdum. Çok stabil bir sürümdü Windows 7.
Tabi ki aklın yolu bir. Hiç gereği olmayan uygulamaları, hayatımda kullanmayacağım işlemleri, nasıl olsa çöker diye çöken işlemlerin yedeklerini, açmayacağım uygulamaların önbelleklerini sürekli açık tutup çalıştırmaya ne gerek var. Bence bu global bir enerji sorunu. Biz bunları bulup kapatıyoruz ama standart kullanıcı bunlardan habersiz. Milyarlarca kw enerji sırf Microsoft reklam geliri kazanacak diye heba ediliyor. Karbon emisyonlarına girmiyorum bile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı