Windows 11 Moment 4 Güncellemesi Birçok Hata İçeriyor

Evet haklı olabilirsiniz Windows 11 10 kadar stabil bir işletim sistemi değil kabul ediyorum. Fakat zaten bir gün Windows 10'un desteği bitecek yeniye alışmamız lazım diye düşünüyorum.
Alışalım hocam da deneme tahtası olmadan.Windows 12 zaten 11in olgunlaşmış hali olacaktır. O zaman geçeriz.

Microsoft ürünlerini tamamen saldığım için hiçbirini hissetmiyorum. Çekirdek ve arayüz konusunda zaten sorunlar yaşayan bir firma halinde kendisi. Explorer gerçekten sorunlu ve bunun yanında artık yeni çekirdek yazmaları gerçekten şart.

Microsoft ürünlerini tamamen saldığım için hiçbirini hissetmiyorum. Çekirdek ve arayüz konusunda zaten sorunlar yaşayan bir firma halinde kendisi. Explorer gerçekten sorunlu ve bunun yanında artık yeni çekirdek yazmaları gerçekten şart.
Yeni çekirdek = mevcut uygulamaların daha kötü çalışması veya hiç çalışmaması. Süreç üzerinde epey ağır etkileri olur. Linux senelerdir var olan ve geliştirilen bir çekirdek, ancak Linux'un böyle dertleri yok. Yeni çekirdek geliştirmek yerine mevcudu optimize etmek ve geliştirmek daha mantıklı. Sene 2000 değil.

Yeni çekirdek = mevcut uygulamaların daha kötü çalışması veya hiç çalışmaması. Süreç üzerinde epey ağır etkileri olur. Linux senelerdir var olan ve geliştirilen bir çekirdek, ancak Linux'un böyle dertleri yok. Yeni çekirdek geliştirmek yerine mevcudu optimize etmek ve geliştirmek daha mantıklı. Sene 2000 değil.
Sorun şu. Windows çekirdeği o kadar eski şeylere bağımlı yazılmış ki bu düğümden kurtulamıyor adamlar. Yeni bir yapay zekalı işletim sistemi için yenisine ihtiyaç duyduklarına dair yazı okumuştum. Lakin diyelim ki düzenlemeyle düzeldi, şimdiye kadar neden optimize edilemedi. Sistemin içinde NT 3.5.1'e ait olmaması gerekenler bile var.

Sorun şu. Windows çekirdeği o kadar eski şeylere bağımlı yazılmış ki bu düğümden kurtulamıyor adamlar. Yeni bir yapay zekalı işletim sistemi için yenisine ihtiyaç duyduklarına dair yazı okumuştum. Lakin diyelim ki düzenlemeyle düzeldi, şimdiye kadar neden optimize edilemedi. Sistemin içinde NT 3.5.1'e ait olmaması gerekenler bile var.
Windows geçmişe bağımlı yazılmış değil, Windows kullanıcıları geçmişe bağımlı, dolayısıyla geçmişten vaz geçemeyen bir sistem.. Özellikle endüstriyel kullanımda. Firmaların ağırlığı fi tarihinden kalma yazılımlar kullanıyorlar. Geçmişe dönük uyumluluk bu yüzden gerekli.

Firmalar ofisteki bilgisayar bozulunca yenisini alıp Windows XP veya 7 kurmuyor. Mecburen 10-11 kuruyor ama aynı yazılımı kullanmaya devam etmek zorunda çünkü yenisini yaptırmak veya almak çok para. Haliyle eski yazılımları kullanıyorlar. Mecburlar bırakmaya. Hala 2005'ten, 2008'den kalma yazıcılar kullanan insanlar var. Windows 10 hala 2010 öncesi cihazlara yüklenebiliyor. Kernelin yeniden yazılması bu geriye dönük uyumluluk için ekstra çaba harcanması, mevcut uygulamaların uyumluluğu için ekstra çaba harcanması demek. Firma kâr getirmeyecek, bol bol para harcattıracak, belki şimdikinden daha kötüye gidecek bir sistem için neden para harcasın?

NT ayrıca son zamanlarda epey optimize edildi. Bir update ile Windows temel performansını ve akıcılığını arttırdı. Sorun kernel değil. Sorun kernelin üzerine yazılmış modüller. Modüller berbat durumda. Registry sistemi berbat durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı