Windows 11 neden kullanılıyor?

İkisi de aynı tabanı(NT 6.1) kullanıyor yalnız. Windows 10 için geliştirilen driverler Windows 11'de çalışıyor.
1682001910014.png

Kimsenin işine karışmam ama Windows 11 kadar berbat bir işletim sistemi yok. En son sürümü kurdum.

16 GB RAM ve i3-12100F işlemcim var. Çok bariz bir yavaşlama oldu. CS:GO açılırken bile sistem zorlanmaya başladı. Daha dün Win 10 kuruluyken kaymak gibiydi. Kim ne derse desin abi, Win 11 çöp bir işletim sistemi. Hem çok yavaşlattı hem de görünüşünü hiç beğenmedim. Linux'a benzer bir şey yaptılar. Windows böyle bir şey değil, çok bozdular. Bugün temiz kurulum ile Win 10 geçeceğim tekrar.
Ben 16 gb ram, 9.nesil i3 ve rtx 3060 ile gayet hızlı, çatır çatır kullanıyorum win11. Yavaşlamayı bırakın, oyunlarda win10' dan daha iyi performans veriyor. Sizin win11 ayarlarında bir sıkıntı var sanırım. Cs goda bile kasıyorsa sorun işletim sisteminde değildir bence

Son düzenleme:
Windows 11 eski yazılımlara uyumluluğu tartışılır, üstüne işlemci beğenmiyor. Donanım desteğini çok yetersiz buluyorum.
Genede sıkıntı yaratmasa kullanırım, 10 ile aynı zaten, tek farkı görev çubuğu değişmiş ve yeni halini hiç sevmedim.

Windows 10 eski diyenler tarihlere bakıp konuşmasın bence, ilk çıktığı hali ile aynı sayılmaz bir sürü sürüm geçti üstünden ve çok stabil, kararlı oldu. İnanılmaz büyük bir yazılım desteği olmasıda artısı.
Aynısı Win 11 içinde olur ama zaman gerekiyor, Win 10 desteği büyük ihtimalle bi 5 yıl daha sürer, 2 yıl sonra filan 11'e geçmek mantıklı olur.
(Win 7 ve 8 asıl tarihi eser ve ölü olanlar, Chrome bile desteklemiyor artık.)
Katılıyorum, Windows 10 ilk çıktığı zaman oturum açıldığında bazı PC'lerde explorer yüklenmiyordu siyah ekranda fare imleci ile bakışıyordum :D

İkisi de aynı tabanı(NT 6.1) kullanıyor yalnız. Windows 10 için geliştirilen driverler Windows 11'de çalışıyor.
Şükürler olsun şunu söyleyen biri var! Geçen gün Instagram'da bir sayfa gördüm onla da tartıştım adam anlamıyor aynı kernelden geldiğini.

Buraya driver sürümü olarak Windows 11 seçeneğini atacak olanlara şunu söylemeliyim Windows 11, betadayken 10 driverları çalışıyordu.

Hala Windows 10 ve Windows 11 fanları konuda vs atıyor :D şimdiye kadarki en iyi Windows kelimesi 10 çıktığı zamanlar söylemişlerdi şimdi de 11 için söylüyor Microsoft aslında görünüş açısından güzel performans ve stabil açısından Windows 10 önerilir fakat Windows 11 yeni çıkan cihazlarda 10'dan daha performanslı ve stabil çalışıyor bana göre en iyisi Windows 11 zamanla daha iyi olacaktır. 2025'e kadar süreniz var o zamana kadar mecbur geçmek zorunda kalacaksınız. Ben şu anda 10 yıllık laptopumda Windows 11 kullanıyorum.

10'a alışık olduğumuz için 11'i kabul etmek zor geliyor. İki sistemim var birinde 10 birinde 11 kurulu. İlk başta 11'i 10'a döndürmek istedim arayüz olsun o olsun bu olsun 10 gibi değildi her şey düzensiz ve komplike geliyordu. Ama alışınca gayet rahat gelmeye başladı, 10'dan farkı kalmadı. Ama 10'un yeri her zaman başkadır.

Ben sadece 9 yıllık bilgisayara yenilik diye kuranlara atarılıyım ya o saçma geliyor bana hala adamda antika DDR2 RAM var bana Windows 11 diyor yani. Buna yenilik demek saçma.

10'a alışık olduğumuz için 11'i kabul etmek zor geliyor. İki sistemim var birinde 10 birinde 11 kurulu. İlk başta 11'i 10'a döndürmek istedim arayüz olsun o olsun bu olsun 10 gibi değildi her şey düzensiz ve komplike geliyordu. Ama alışınca gayet rahat gelmeye başladı, 10'dan farkı kalmadı. Ama 10'un yeri her zaman başkadır.

Vallahi tasarım değil de hocam çok bloat var ya. TikTok'u neden bilgisayara yükleyesin abi yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı