Windows 11 neden kullanılıyor?

Bana kalırsa ne orijinal Windows 10 ne de Windows 11 kullanır gereksiz hizmetler arka planda işlemciyi sömürün programlar...

Düşük sistemli PC'de oyun oynayamiyordum ReviOS playbook kurdum bayağı akıcı oldu 1gb boşta ram kullanıyor.

Windows 10 kullanıcıları direnmeyi bırakın artık eninde sonunda Windows 11'e geçmek zorunda kalacaksınız şurada kalmış 3 yılınız Windows 10'un desteğinin bitmesine 3 yıl var er ya da geç Windows 11'e geçiş yapmak zorundasınız direnmenin bir anlamı yok ha şimdi geçmişsiniz ha 3 yıl sonra son 3 yılınız var.

Windows 10 sırf 8 yıllık oldu diye mi Windows 11 çıktı yoksa Windows 11 diye bir işletim sistemine gerçekten ihtiyaç var mıydı asıl sorulması gereken soru bu.

Bana göre yeni bir işletim sistemi, yeni bir mimari ve teknik olarak yeni bir tasarım sunması gerekir. Var olan bir problemi/kısıtlamayı/sorunu çözmesi gerekir.

Örneğin yıllarca severek kullandığımız efsane Windows XP 'den vazgeçme sebebimiz neydi? Windows XP' nin 2 GB 'dan fazla RAM'i desteklememesi ve 32 bit mimarisinden dolayı artık çoğu programı desteklememeye başlamasydı.

Windows Vista' nın sevilmemesinin nedeni neydi? Stabil olmamasıydı. Dönemin donanımlarının yetersiz kalması ve Vista' nın da yeterince optimize edilmemiş olmasıyla birlikte yavaş çalışmasıydı. Bir bakıma Windows 7' nin beta sürümü gibiydi.

Windows 7' nin tutulma sebebi neydi? Vista' da bulunan optimizasyon sorunlarının çözülmesi ve 64 bit sistemi ile artık tam uyum sağlamasıydı. Bu işletim sistemi ile birlikte çoklu çekirdek uygulamaları sorunsuz çalışmaya başladı ve artık 2 GB RAM kullanımı sınırı komple kalkmış oldu.

Kısacası bu noktaya kadar her işletim sisteminin çıkış sebebine ve akıbetine kısaca değindim. Bana göre Windows 7 'den sonrası tamamen sırf en günceli olsun, en yenisi olsun mantığıyla yapılmış işletim sistemleridir. Çünkü zaten Windows 7' den sonra tüm işletim sistemleri 64 bit olarak tasarlandı ve RAM ile CPU kullanımı bakımından bir sınırlandırma yoktu. Diğer bazı yeni özellikler ise güncelleme ya da ufak değişiklikler ile Windows 7 'ye eklenebilir özelliklerdi.

Bugün Windows 10 kullanıyorum. Çünkü kapitalist sistem mi sömürü düzeni mi ne derseniz deyin tamamen dayatma sonucu Windows 10 kullanmak zorundayım. Var olan Dünya düzeni bana eğer en güncel işletim sistemini kullanmazsam Windows güncellemelerinden ve Windows Defender korumasından mahrum kalacağımı söylüyor.

Aynı şekilde donanım üreticileri eski işletim sistemleri için sürücü çıkarmıyor ve eğer en güncel işletim sistemini kullanmazsam ürettikleri donanımları kullanamayacağımı söyleyerek tehdit ediyor.

Peki şuan Microsoft istese Windows 7 ' ye destek veremez mi? Verebilir.
Ancak mesela şuan Microsoft Windows XP' ye destek veremez. Sebeplerini yukarıda açıkladım. Ama dediğim gibi Windows 7 için teknik bir sınırlama yok. Microsoft istese şuan Windows 7 için Windows Defender dahil olmak üzere tüm bileşenleri günceller ve eksik olan özellikleri ufak güncellemeler ile Windows 7' ye ekleyebilir. Tüm program üreticileri istese programlarını Windows 7 ile çalışacak şekilde tasarlar. Tüm donanım üreticileri istese Windows 7 ' ye sürücü çıkartır. Ama bu hiçbirinin işine gelmiyor. Çünkü bu, şuan var olan Dünya düzenine aykırı.

Windows işletim sistemlerinin nasıl çalıştığını bilmiyorsun, çok belli. Windows 10 ve 11 driverları farklıdır.
Asıl sizin bilmediğiniz çok belli Windows 7 devrinden beri kernelde büyük bir değişiklik olmadı, madem farklı Wİndows 95 dönemi son driverı olan cihazlar nasıl çatır çatır çalışıyor hala?

Oyun anlamında pek performans farkı görmedim ama bi tık fazla RAM kullandığı doğru. O da çok sorun olmaz bence geçilmeli.

O sırada Lubuntu kullanıp boşta 300 MB kullanan kişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…