Windows 11 neden tutmadı?

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

1. Neden; Windows 11 bence aşırı kötü bir işletim sistemi. Windows 10'u şişirmişler yani. Bence altında NT kernel'i bile çok geliştirmemişlerdir. Ben de bu nedenden ötürü geçmiyorum. Çok hantal bir işletim sistemi olduğu aşikar. Kaynak kullanımı da aşırı yüksek.

2. Neden; Eski CPU ve anakartları desteklemediği için ve bunların sayısı çok olduğu için Windows 10 hala yüksek kullanım oranına sahiptir.

Gariptir ki benim deneyimlerime göre Windows 10 22H2'nin kaynak kullanımları Windows 11 23H2 ve 24H2'ye yakın. Bu Microsoft'un insanların Windows 11'e geçmesi için yaptığı bir şey olabilir. Boş yere 21H2'yi şişirip 22H2 olarak çıkartmış olabilirler.

Windows 10 ile 11 arasinda bir fark yok gibi az yani.
Çok büyük yenilikler olmalıydı yani optimizazyon stabil anlaminda. Bence bunun içinde biraz geç çıkarmaları iyi olabilirdi. Sonu Windows Vista gibi oldu.

Saf hali ile Windows 10 bile kullanılmaz gelmekte bana, tabii bu sizin sisteminizdeki uyumluluğa bağlı, test ettiğim bazı sistemlerde saf Windows 11 10'dan daha iyi çalışmıştı.

Windows 10, 11'e göre daha sade ve hoş bence. Windows 10 kendi bilgisayarımda daha hızlı çalışıyor. İlk zamanlarındaki hantallığından dolayı da bir türlü Windows 11'e ısınamadım.

Gariptir ki benim deneyimlerime göre Windows 10 22H2'nin kaynak kullanımları Windows 11 23H2 ve 24H2'ye yakın. Bu Microsoft'un insanların Windows 11'e geçmesi için yaptığı bir şey olabilir. Boş yere 21H2'yi şişirip 22H2 olarak çıkartmış olabilirler.
Bu Windows 11 gerçekten kötü bir işletim. Kullanıcı deneyimini olumsuz etkiliyor ve performansı da aşırı düşürüyor.

Bu Windows 11 gerçekten kötü bir işletim. Kullanıcı deneyimini olumsuz etkiliyor ve performansı da aşırı düşürüyor.
Güncel laptoplarda Windows 11 oldukça stabil çalışıyor halbuki.

Güncel laptoplarda Windows 11 oldukça stabil çalışıyor halbuki.
Güncel bir laptopum yok. Ryzen 3 5300U laptobum var onda performansı kötüdür. 12 GB Ram var.

Ryzen 5 5600 ve 4060 Ti masaüstüm var ve Windows 11 performansı çok kötüdür. 16 GB Ram var.

Depolama birimi olarak iki sistemde de M2 SSD vardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı