Windows 11 OEM vs Retail Key

Talha of Bartın

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, internette satılan keylerden almayı düşünüyorum da sizce hangi tarz key alınmalı? OEM bir cihazda anakarta gömülü olarak kalıyor diye okudum, o zaman retail alıp istediğim miktarda kullanabiliyor muyum her formattan sonra? Eğer öyleyse retail almayı düşünüyorum.

Almayı düşündüğüm key bu:

Arkadaşlar selam, internette satılan keylerden almayı düşünüyorum da sizce hangi tarz key alınmalı? OEM bir cihazda anakarta gömülü olarak kalıyor diye okudum, o zaman Retail alıp istediğim miktarda kullanabiliyor muyum her formattan sonra? Eğer öyleyse Retail almayı düşünüyorum.

Bildiğim kadarıyla Retail kodlar tek kullanımlık. Yani formattan sonra tekrar almanız gerekiyor diye okumuştum.

Hepsi tek anakart üzerine işliyor. Haliyle Retail olması veya OEM olması pek bir şey ifade etmiyor.

Anakart değiştirmediğiniz sürece format attığınız zaman key kaybolmayacak. Anakart değiştirirseniz yeni key almanız gerekecek.

Bunu alıp geçin 400 TL vermeye değmez.

Hepsi tek anakart üzerine işliyor. Haliyle Retail olması veya OEM olması pek bir şey ifade etmiyor.

Anakart değiştirmediğiniz sürece format attığınız zaman key kaybolmayacak. Anakart değiştirirseniz yeni key almanız gerekecek.

Bunu alıp geçin 400 TL vermeye değmez.

Bu arkadaşlardan aldığım 3 Windows 11 Pro keyin hepsi workstation versiyonu çıktı, bir sorun olmaz ama düz 11 Pro daha sağlıklı olur.

Retail demek 5 cihaza kadar kurabilir demek OEM ise tek makine MAK ise toplu en az 100 PC demek.

OEM de fark etmiyor, Microsoft kilitleyene kadar devam eder.
Etkinleştirilecek 2 PC varsa 2. PC'ye keyi girince 08/20 hata kodu alıyorsa etkinleştirir yine vs.

Arkadaşlar selam, internette satılan keylerden almayı düşünüyorum da sizce hangi tarz key alınmalı? OEM bir cihazda anakarta gömülü olarak kalıyor diye okudum, o zaman Retail alıp istediğim miktarda kullanabiliyor muyum her formattan sonra? Eğer öyleyse Retail almayı düşünüyorum.

Ucuz olanı al geç, 10/11 aynı keydir.

OEM de fark etmiyor, Microsoft kilitleyene kadar devam eder.
Etkinleştirilecek 2 PC varsa 2. PC'ye keyi girince 08/20 hata kodu alıyorsa etkinleştirir yine vs.

Ucuz olanı al geç, 10/11 aynı keydir.

OEM orijinal sistem üretici lisansı demektir tek makinede kullanılabilir ikinci PC'de etkinleştirme yapılamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı