Windows 11 OEM vs Retail

ThePasha

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11 için normal kullanıcı olarak hangi sürümü seçmeliyim ve hangi özellik ile, OEM olarak mı Retail olarak mı? Bulduğum kadarıyla forumda okudum ama bazı yorumlarda OEM'in anakarta sabitlendiğini Retail'in her formatta yeniden almak gerektiği vs okudum. Ben anakarta sabitlenen özellik olarak almak istiyorum. Tekrar uğraşmamak için. Sizce hangisi daha iyi olur?

Ayrıca bazı sitelerde 20-40 lira, SağlamLisans gibi sitelerde 300 liraya yakın ya da civarı. Bunun fiyat farkının bu kadar çok olmasının sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 için normal kullanıcı olarak hangi sürümü seçmeliyim ve hangi özellik ile, OEM olarak mı Retail olarak mı? Bulduğum kadarıyla forumda okudum ama bazı yorumlarda OEM'in anakarta sabitlendiğini Retail'in her formatta yeniden almak gerektiği vs okudum. Ben anakarta sabitlenen özellik olarak almak istiyorum. Tekrar uğraşmamak için. Sizce hangisi daha iyi olur?

Ayrıca bazı sitelerde 20-40 lira, SağlamLisans gibi sitelerde 300 liraya yakın ya da civarı. Bunun fiyat farkının bu kadar çok olmasının sebebi nedir?
Retail Key'ler sizin Microsoft hesabınıza bağlanıyor. Yani hangi cihaza Microsoft hesabı girerseniz o PC Orjinal olmuş olur. Otomatik.

OEM ise dediğiniz gibi yapışıyor anakarta.
Anakartı uzun süre kullanacaksanız mantıklı olabilir ama durmadan bilgisayar değiştiriyorsanız Retail daha iyi.

O 20-40TL'ye satılanlar MAK Key olabilir. Bunlar format atınca silinen ve çalışma garanti olmayan, bazen tek seferlik bazende çok seferlik anahtarlar.

Retail Key'ler sizin Microsoft hesabınıza bağlanıyor. Yani hangi cihaza Microsoft hesabı girerseniz o PC orijinal olmuş olur. Otomatik.

OEM ise dediğiniz gibi yapışıyor anakarta.
Anakartı uzun süre kullanacaksanız mantıklı olabilir ama durmadan bilgisayar değiştiriyorsanız Retail daha iyi.

O 20-40TL'ye satılanlar MAK key olabilir. Bunlar format atınca silinen ve çalışma garanti olmayan, bazen tek seferlik bazen de çok seferlik anahtarlar.

Yeterince açıklayıcı teşekkürler bilgi için. OEM alırım diye düşünüyordum ama Retail çok çok daha mantıklı.

Yeterince açıklayıcı teşekkürler bilgi için. OEM alırım diye düşünüyordum ama Retail çok çok daha mantıklı.
Şahsen benim bir bilgisayarım var, masaüstü. Oyüzden Retail almamım lüzmu yok.
Genede Retail ömürlük oluyor ama fiyatlarıda çok uçuk.
Size kalmış bir durum.

Şahsen benim bir bilgisayarım var, masaüstü. O yüzden Retail almamım lüzmu yok.
Gene de Retail ömürlük oluyor ama fiyatları da çok uçuk.
Size kalmış bir durum.

Birçok kişi SağlamLisans güvenilir diyor 6500 lira Microsoft'ta satılan ürüne 300-400 lira çok değil bence en azından kafam rahat olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı