Çözüm Windows 11 Onedrive Kaldırma

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Uyuz oluyorum su OneDrive ve Edge'e ya.
İsomodlarken tik olmus artık ilk bunları kaldırıyorum😁

Merhaba,

Bildiğiniz üzere OneDrive kullanmıyorsanız bilgisayarınızda gereksiz yer işgal ediyor ve yavaşlatıyor.
Program Ekle/Kaldırdan kaldırabilirsiniz. Ama yeni kullanıcılarda yine aktif olacaktır.
Bu yüzden;
Masaüstünde iken boşta sağ tuş metin belgesi oluşturun. İsmi de onedrivekaldir.bat olsun mesela.

Kod:
taskkill /f /im OneDrive.exe

%SystemRoot%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /uninstall

%SystemRoot%\System32\OneDriveSetup.exe /uninstall

rd "%UserProfile%\OneDrive" /s /q

rd "%LocalAppData%\Microsoft\OneDrive" /s /q

rd "%ProgramData%\Microsoft OneDrive" /s /q

rd "C:\OneDriveTemp" /s /q

del "%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\OneDrive.lnk" /s /f /q

del "%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\OneDrive.lnk" /s /f /q

REG Delete "HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}" /f

REG Delete "HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}" /f

REG ADD "HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}" /v System.IsPinnedToNameSpaceTree /d "0" /t REG_DWORD /f

REG ADD "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive" /v DisableFileSync /d "1" /t REG_DWORD /f

REG ADD "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive" /v DisableFileSyncNGSC /d "1" /t REG_DWORD /f

REG ADD "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive" /v DisableMeteredNetworkFileSync /d "1" /t REG_DWORD /f

REG ADD "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive" /v DisableLibrariesDefaultSaveToOneDrive /d "1" /t REG_DWORD /f

fidelity /o /c Microsoft-Windows-OneDrive /r

shutdown /r /f /t 0

Bu kodları metnin içine yapıştırıp kaydedin. Daha sonra dosyayı sağ tuş yönetici olarak çalıştırın. Gayet güzel kaldırır.

Merhaba, ben OneDrive'ı Program Ekle/Kaldırdan kaldırdım ama oyunlarım OneDrive'ın içindeki belgelerime kaydedilmeye devam ediyor ve yeni oyun yüklediğimde de yine aynı yere kaydediyor. Bu işlemi yaparsam OneDrive içindeki oyun kayıtlarım silinir mi? Ya da içindeki kayıtları normal belgelerim klasörüne taşıyıp OneDrive'ı yukarıda verdiğiniz işlemle kaldırsam. Oyunlar ana belgelerim klasörüne kaydedilmeye başlar mı? Umarım anlatabilmişimdir.

Aradan uzun zaman geçmiş umarım cevaplarsınız. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı