Windows 11 Paint Uygulaması Güncellendi

Windows NT çekirdeğinden sözediyorum. Microsoft nasıl ki Ms-DOS yetersiz olduğu için NT'ye geçiş yaptıysa NT yetersiz olduğu için yeni bir çekirdeğe geçmeli.
NT'nin ilk sürümü olan Windows NT 4.0 1995'de çıkmıştı.
Yeni çekirdeğe geçiş süresi, yapım aşaması ile birlikte uzun sürebilir. Microsoft'un böyle bir yola gireceğini hiç sanmıyorum.

Yeni çekirdeğe geçiş süresi, yapım aşaması ile birlikte uzun sürebilir. Microsoft'un böyle bir yola gireceğini hiç sanmıyorum.
Bence Microsoft sıfırdan bir çekirdek yazmalı. Ve direkt o çekirdeğe geçiş yapmalı. Windows'u sıfırdan yazıp sadece "Windows" adıyla çıkarmalı ve düzenli olarak arka planda güncellenmeli 1.0-2.0 gibi.
Uygulama sorununu ise sanallaştırma yada ara katman teknolojisi ile (Wine gibi) çözebilir.
Yeni çıkarttıkları Windows'da Wine gibi öykünücü ile eski progrmları (exe) çalıştırabilir.

Bence Microsoft sıfırdan bir çekirdek yazmalı. Ve direkt o çekirdeğe geçiş yapmalı. Windows'u sıfırdan yazıp sadece "Windows" adıyla çıkarmalı ve düzenli olarak arka planda güncellenmeli 1.0-2.0 gibi.
Uygulama sorununu ise sanallaştırma ya da ara katman teknolojisi ile (Wine gibi) çözebilir.
Yeni çıkarttıkları Windows'da Wine gibi öykünücü ile eski progrmları (exe) çalıştırabilir.
Sıfırdan çekirdek yazmak kolaydı da Microsoft yapmadı gibi konuşuyorsunuz komik cidden.

Sıfırdan çekirdek yazmak kolaydı da Microsoft yapmadı gibi konuşuyorsunuz komik cidden.
Küçücük vakıflar ve topluluklar sıfırdan "Linux Kernel" gibi efsane bir çekirdek çıkartabiliyor iken Microsoft gibi koskoca bir şirket neden bunu yapmıyor. Microsoft şuan da var olan Windows'un parasını yiyiyor yani uğraşmak istemiyor.

@OkayKAYA
Bunlar küçük vakıflar ve topluluklar mı?

1647706130853.png

Ayrıca Microsoft'un da Linux'a maddi açıdan destek verdiğini de eklerim.
Ayrıca Linux'un 30 yıldır geliştirildiğini de hatırlayalım.

1647706176309.png

Bir büyük şirket ile 20 büyük şirketi ve kernele yardım eden milyonlarca insanı karşılaştırıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı