Windows 11 performansı düşüyor

SeyidFalan

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba. Windows 11 her kurulumdan 1-4 ay sonra inanılmaz bir şişme oluyor. Boot süresi artıyor, işlem gecikmesi artıyor, kasılmalar uzun sürelioluyor vs. Bellekler, işlemci, depolama birimlerinin kullanım yüzdesi de normal seviyelerde. Bunun sebebi nedir ve çözüme dair tavsiyeniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem özellikleri nelerdir?

Çok ilginç gerçekten. Çıktığı günden beri bilgisayarımda Windows 11 yüklü, (temiz kurulum bile değil Windows 10 dan upgrade yaptım) bu süre zarfında ekran kartı da değiştirdim, işlemci de değiştirdim ama hiçbir stabilite sorunu, şişme falan yaşamadım.

1650 Süper, i3-10100f, 16gb ram, 256 GB ssd (Windows bu diskte),1TB hdd.
Yani zayıf yada desteklenmeyen bir sisteminiz de yok. Biosunuzu en güncel sürüme güncellemeyi, ardından varsayılan ayarlara almayı deneyebilirsiniz.

1650 Süper, i3-10100f, 16gb ram, 256 GB ssd (Windows bu diskte),1TB hdd.
Bazı kaynaklarda, hem HDD, hem SSD birlikte kullanırsanız böyle sorunlar olacağı söyleniyordu ama gariptir ki bende hiç böyle bir sorun yoktu, ilk beta sürümünden beri kullanıyorum, tam sürüme geçince betadan çıktım ben de, üstelik temiz kurulum bile yapmamıştım, Win 10'dan 11'e geçmiştim, sıfırlamadan. Sonrasında ekran kartımı RX 6600'ü 3060 Ti ile değiştirdim, sonra 4070'e geçtim, işlemcim hep i5 12400F kaldı, hiçbir sorun yaşamadım, garip.

Bazı kaynaklarda, hem HDD, hem SSD birlikte kullanırsanız böyle sorunlar olacağı söyleniyordu ama gariptir ki bende hiç böyle bir sorun yoktu, ilk beta sürümünden beri kullanıyorum, tam sürüme geçince betadan çıktım ben de, üstelik temiz kurulum bile yapmamıştım, Win 10'dan 11'e geçmiştim, sıfırlamadan. Sonrasında ekran kartımı RX 6600'ü 3060 Ti ile değiştirdim, sonra 4070'e geçtim, işlemcim hep i5 12400F kaldı, hiçbir sorun yaşamadım, garip.
Bende insider sürümünü kullandım kararlı versiyon çıktıktan bir ay sonraya kadar ve böyle bir sorun yaşamadım. Bir yıldır bu sorun var ve temiz kurulum çemberiyle sorundan kurtuluyordum ama artık sıkıldım.

Bende insider sürümünü kullandım karaklı versiyon çıktıktan bir ay sonraya kadar ve böyle bir sorun yaşamadım. Bir yıldır bu sorun var ve temiz kurulum çemberiyle sorundan kurtuluyordum ama artık sıkıldım.
Dediğim gibi her ne kadar bende hem SSD hem HDD beraber kullandığım halde bu sorunu yaşamasamda hem HDD hem SSD kullanmaktan dolayı bahsettiğiniz sorunları yaşayanlar var.

Yaklaşık 2 aydır Beta sürümdeyim. Haftada 1 güncelleme geliyor. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.

Ve benim sistemde 2 SSD 4 HDD takılı. :)

Ekran görüntüsü 2024-05-05 181027.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı