Windows 11 Pro vs Windows 11 Home

Mamistv1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600
RX 7800 XT
16 GB DDR5 5600 MHZ Goodram
1 TB M2 SSD Goodram
1 + 1 TB 3,5 HDD Wd Blue ve Segate.
750W 80+ THERMALTAKE
C15 RAMPAGE soğutucu

Samsung S25
Bugün temiz Windows 11 kuracağım ama hangisini kuracağımı bilmiyorum. Yıllarca hep Pro'yu seçtim ama aradaki farkı hiç düşunmedim. Biraz araştırdım ve aradaki farkı detay olduğunu öğrendim. Eskiden açılmış konulara baktığımda herkes Home daha sade ve optimize iken Pro saha özelleştirilebilir denilmiş. Peki sadece oyun ve video izleyen biri hangisinı yüklemeli, performans farkı var mı, önemli farklar neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün temiz Windows 11 kuracağım ama hangisini kuracağımı bilmiyorum. Yıllarca hep Pro'yu seçtim ama aradaki farkı hiç düşunmedim. Biraz araştırdım ve aradaki farkı detay olduğunu öğrendim. Eskiden açılmış konulara baktığımda herkes Home daha sade ve optimize iken Pro saha özelleştirilebilir denilmiş. Peki sadece oyun ve video izleyen biri hangisinı yüklemeli, performans farkı var mı, önemli farklar neler?
Hiç performans farkı yok, kendim Education kullanıyorum zamanında bir projeden ömür boyu lisans almıştım. Hiçbir sürüm arasında minimal farklar hariç performans farkı olduğunu düşünmüyorum.

Fiyat farkı yoksa Pro olanı al, benim bildiğim Home olanında gpedit.msc kullanamıyorsun bu bazı ayarlamalar için gerekebiliyor ancak bunu Home'da da çalıştırmanın yöntemleri var, onun haricinde önemli bir fark hatırlamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı