Windows 11 Pro vs Windows 11 LTSC

Güncel sisteminizde sorun yaşamıyorsanız lüzumu yok diye düşünüyorum açıkçası. Stabilite sorunları yaşıyorsanız denenebilir.

Ağzına sağlık, GTX'le sorun yaşayamaz zaten.

Kendinle çelişiyorsun. Pro'yu debloat edince LTSC'den farkı mı kalır? LTSC sürümü zaten kendinden debloatlı geliyor, düşün bakalım… GitHub'da elalemin yaptığı bir programla modifiyelenmiş bir Windows mu? Kendinden boşta 1.5/16 GB RAM tüketen ham kurcalanmamış Windows mu? Kadıköy'de oturup 3. köprüden karşıya geçmek kadar uğraşacak o adam.

Son atılan mesajlara bak LTSC gereksiz. 200+300 MB az RAM kullanacak diye yapilmamali😂 Windows zaten kendinden ayarlıyor RAM seviyesini.

Son atılan mesajlara bak ltsc gereksiz.200+300 MB az ram kullanacak diye yapilmamali😂 Windows zaten kendinden ayarlıyor ram seviyesini

Windows NT kernelinin RAM miktarına göre baz kullanımını yükseltip alçalttığını bende biliyorum.
Ekstra olarak Pro/Home sürümünde bulunan ve hiç kullanmayacağı Microsoft Store, Kamera,Mail gibi gereksiz uygulamaların olmaması ile daha az RAM kaybı ile onlara gidecek kaynak tüketiminin oyunlara gideceği yalansız bir gerçek. Sadece RAM olarak da bakılmaz bunun Disk, CPU kullanımı da var. CPU kullanımı Core 2 Quad kullansan bile %0'da LTSC'de. Açtığın her şey ne olursa olsun Kullanıcı sürümlerinden daha seri açılıyor.
Disk olarakta Windows Kernel, Explorer dışında hiçbir şey kullanmıyor. Home/Pro kullanıp Arkada açık sekmelerde takılmak mı?

LTSC gibi hafif bir sürüm kullanıp hem oyun hem yan sekmelerde akıcı performans yakalamak mı? Sen üstüne ne eklersen ekle. LTSC, Home/Pro sürümünden daha iyi dostum. Zamanında döneminin en iyi bilgisayarları varken de bunu deneyimledim, Şuan kullandığım 15 yıllık parçalarda da deneyimledim. Burada deneyim konuşuyor, Bir ürünün sonunda "Pro" ibaresini görüpte "aa bu pro bu en iyisi kesin(!)" diye boş düşüncelere kapıldığım kafa çalmıyorum. Son atılan mesajlar, başkalarının benim fikrimi kötü görmesi umrumda değil, deneyimimin özgüveniyle en iyi sonucun benim önerim olduğunu da biliyorum.

LTSC kurun geçin. Windows 11 Pro önermenin mantığı nedir? Gereksiz uygulama/servislerle sisteme boştan yere yük bindiriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı