Windows 11 Pro'da BlueStacks nasıl sorunsuz kullanılır?

TosunPASA

Megapat
Makaleler
1
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
W11-Linux
Meslek
Emekli
RAM
16gb
SSD veya HDD modeli
SSD
Ekran kartı
1660ti
Anakart
B450
İşlemci
5600x
Merhaba herkese;

2 gün öncesine kadar güncel ve Lite/Mod versiyon Windows 11 Pro kullanıyordum (22621.2134).
Fakat BlueStacks'n 4 veya 5'ini kurmak istediğimde daha önce sorun çıkarıyordu install aşamasında. Daha sonra 64 Bit olanı indirip yükledim sorunsuzca.
1-2 APK ile ilk çalışma işlemini de, sorun giderici ile admin olarak çalıştırma işlemini de YouTube'daki anlatımlardan gördüm. O şekilde çalıştırmış idim.
Bu arada Hyperv'nin aktif - kapalı olması sorunu değiştirmiyordu.
Ertesi gün yani önceki akşam yeniden çalıştırma oyun oynamak istediğimde Windows tamamen kilitlendi, resetledim mecburen. 2-3 denemeden sonra aynı durum olunca tüm sistemi yeniden yükledim default ayarlar ile. Default sanal sistem açılırken yeniden kilitlenme oldu. Yeniden Win install derken, olmayınca Windows 10'a geçtim, şu an Windows 10 da sorunsuz kullanıyorum. Bu da mod-lu ve Lite versiyon.
Bs kurulumları bittikden sonra sisteme Kaspersky Internet Security kurdum ve sistemi taradım. Daha önce depoladığım dosyalar haricinde bir şey bulamadı.
Windows 10 da BS5 (64 Bit) sorunsuz çalışıyor.

Ama ben Windows 10 sevmiyorum ve W11'e geri dönmek istiyorum.

Konu hakkında BS5'in güncel versiyonu olup da sorunsuz kullanan tecrübesini paylaşabilir mi?

Sorunu şu şekilde çözdüm ama bireysel hatamı - Windows hatası emin değilim.

2428 versiyonu yükledim arkadaş önerisi ile.
Sadece driverları yükleyerek, akabine daha önce indirdiğim 64 Bit BS5 install ile Online yükleme yaptırdım. İlk yükleme sonrasında kendi çalıştırdığı için klasik Hyper hatası ve kendi önerisi ile restart yaptım. Yine aynı hata ve çözüm önerisi restart derken 3 defa aynı sorun ile çözüm olmadı. Bende shurtcut üzerinden uyumluluğu çalıştırdım, hatanın listede olmadığını, Windows serisini bilmediğimi işaretleyerek ilerledim.
Sınama adımında sorunsuz çalışınca tüm ayarları kaydettirdim.
Ve çalıştırıp Windows 10 da aldığım Backup ile restore yaptım sanal sistemi. Sorunsuz restore sonrası çalıştı. 2-3 saat farklı zamanda Bs'yi aç kapa yaparak çalışmaya devam edince, tüm sistemi kapattım. Bugün yine PC'yi açtığımda sorunsuz çalışmaya devam ediyorum şu an için.

Sistemde şu an için Win-Update ile Defender ve de telemetry gibi hiç kullanmadıklarım ile Edge yok. Chrome olarak da portable kullanıyorum.

Evet, maalesef 3-5 ay önce sorunsuz yüklenen bs Online install ile hata veriyor.

Çözümü uyumluluk adımlarında bulabildim. Daha öncekinde yapmıştım ama ya kayıt etmeyi unuttum ya da adımlarda hata yaptım emin değilim.

Selam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı