Windows 11 RAM taktıktan sonra mavi ekran

umutcan175

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
16
Merhaba laptopuma 8 GB RAM eklemesi yaptım ve sonrasında mavi ekran hataları vermeye başladı PC format attım düzelmiş idi ama 1 2 gün sonra tekrarladı RAM'lar farklı markaymış ama 2666MHz ikisi de firma kullandıgı RAM'ı yanlış belirtmiş. Bu yüzden farklı oldu RAM'lar. Oyun oynarken veya YouTube'da gezinirken aniden mavi ekran geliyor ve PC yeni de başlıyor. (RAM'ların ikisi de CL19)

xml veya bios filan pek anlamadıgımdan hiç dokunmadım bile hocam. ramleri kontrol ettim bazı programlarla hepsi sorunsuz çalışıyor.

Hocam bu 2 olan ram crucial her halde bozuk olabilir bu rami yeni aldınız birinci olan pc beraber geldi.. Siz hiç bios üzerinden xmp açtınız mı?
hocam xml veya bios ile hiç ugraşmadım bozarım vs diye ramleride bazı programlar ile kontrol ettim bir sorun çıkmadı

biosa girdim şöyle bir ayar vardı işlemci ve memory performans seçenegi o aktifti onun etkisi olabilir mi
Fotagraf atabilirmisiniz hocam?

Hocam iki ramide söküp yeni aldığınızın ve eski olanı belirtip yanlarında yazan yerin fotograflarını çekermisiniz. Bios fotografını attıktan sonra yanlış ram yollan mış olabilir çünkü 3800 gösteriyor frekans ikisi birden yanlış bir şey var ondan mavi ekran alıyorsunuz.

Merhaba laptopuma 8 GB RAM eklemesi yaptım ve sonrasında mavi ekran hataları vermeye başladı PC format attım düzelmiş idi ama 1 2 gün sonra tekrarladı RAM'lar farklı markaymış ama 2666MHz ikisi de firma kullandıgı RAM'ı yanlış belirtmiş. Bu yüzden farklı oldu RAM'lar. Oyun oynarken veya YouTube'da gezinirken aniden mavi ekran geliyor ve PC yeni de başlıyor. (RAM'ların ikisi de CL19)
Burası sizde böyle olmazsı gerekiyor hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-11-23 122325.png
    Ekran görüntüsü 2022-11-23 122325.png
    203,7 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:

Hocam iki ramide söküp yeni aldığınızın ve eski olanı belirtip yanlarında yazan yerin fotograflarını çekermisiniz. Bios fotografını attıktan sonra yanlış ram yollan mış olabilir çünkü 3800 gösteriyor frekans ikisi birden yanlış bir şey var ondan mavi ekran alıyorsunuz.

Burası sizde böyle olmazsı gerekiyor hocam.
İki ramin de fotosunu atın üstünde takılı olan adata sanırsam 1. ram bakalım ramlerin durumuna birinci rami bulabilirsek numarsından aynısını alırsınız 2. aldığınızı geri iade edersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı