Windows 11 Resmi Olarak İlk Nesil AMD Ryzen İşlemcileri Desteklemiyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Windows 11 AMD

Windows 11, birinci nesil AMD Ryzen işlemciler için destek sunmuyor olsa da bu kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Windows 11 işletim sistemi birinci nesil AMD Ryzen işlemcileri açıkça desteklemiyor. Öte yandan, Coffee Lake neslinden önce yapılmış herhangi bir Intel işlemci için de destek sunulmadığını belirtelim. Yani Ryzen 1000 serisi veya 7. nesil Kaby Lake serisinden (ve altındaki […]

Devamı: Windows 11 Resmi Olarak İlk Nesil AMD Ryzen İşlemcileri Desteklemiyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

“Windows 11 için yeni minimum donanım gereksinimleri var. Windows 11’i çalıştırmak için aygıtların aşağıdaki özellikleri karşılaması gerekir. Sert zemini karşılamayan aygıtlar Windows 11’e yükseltilemez ve yumuşak zemini karşılayan aygıtlar bir yükseltmenin tavsiye edilmediğine dair bildirim alacaklar.”

Bu cümleyi kim çevirdi?

Tek bir soru.
Neden?
Not: Ben Ryzen 3100 kullanıyorum ve TPM desteğim var. Sadece böyle bir kısıtlamanın, ne amaçla, ne için? Neden yapıldığını merak ediyorum. Ama cevabı yok. Yani bu olaya gerek yok.
Boşa heyecan arıyorlar.

“Windows 11 için yeni minimum donanım gereksinimleri var. Windows 11’i çalıştırmak için aygıtların aşağıdaki özellikleri karşılaması gerekir. Sert zemini karşılamayan aygıtlar Windows 11’e yükseltilemez ve yumuşak zemini karşılayan aygıtlar bir yükseltmenin tavsiye edilmediğine dair bildirim alacaklar.”

Bu cümleyi kim çevirdi?
a3wbrq8_460s.jpg

Microsoft masal okuyor TPM ve "yumuşak zemin" diyerek. Windows 10 ile uyumluluğu görünmeyen tüm işlemciler çalıştırdı, Windows 11 neden olmasın? Burada tüm nedenleri sıralı çevirip çevirip okursunuz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı